Mållös seriepremiär

Idag började äntligen seriespelet. Tyvärr blev det ingen seger eller mål när vi tog emot IFK Luleå på Tingvalla IP. De 350 åskådarna fick bevittna en ganska typisk seriepremiär där inget av lagen mäktade med något mål. Spelet höll blandad kvalitet och jag tror de flesta håller med mig när jag påstår att vi kan betydligt bättre än vad som visades upp idag.
Nedan kommer matchinformation och kommentar om matchen.

Resultat:
0-0

Uppställning:

Byten:
Lawand Haidar in mot Joel Rajalakso i 60:e minuten.
Kenny Hildeby in mot Claes Nyman i 77:e minuten.
Sebastian Carlsson in mot Bastian Rojas Diaz i 81:a minuten.

Kommentar om matchen:
Innan avspark hyllades vår trotjänare Bastian Rojas Diaz som med dagens match inräknad spelat så mycket som 200 matcher för Carlstad United – mest i klubbens historia. Han fick ta emot en blombukett från Anders Warnestad (ordförande) och Tobias Johansson (sportgruppen).

Matchens första fem minuter inleddes på ett ganska slarvigt vis. IFK Luleå fick inleda med ganska mycket boll men kom inte till några målchanser. Den första chansen skapade istället Claes Nyman på egen hand när han drev in bollen i straffområdet från vänsterkanten. En försvarande Luleå-spelare lyckades dock i sista stund bryta och få undan bollen.

Bara minuterna senare var nyss nämnde Claes Nyman bokstavligen i farten igen. På något sätt tog han sig förbi en försvarare i åttonde minuten som hade flera meter tillgodo och kom till ett bra läge ensam med målvakten från snäv vinkel. Tyvärr lyckades målvakten styra undan avslutet. Luleå-backen undrar nog vart Claes Nyman kom ifrån när han skapade den målchansen från ingenstans.

Luleås första avslut kom efter dryga kvarten spelade när de visade prov på fint passningsspel på offensiv planhalva. Skottet utifrån var dock inga som helst problem för Mathias Karlsson som fångade in bollen tryggt.

Ytterligare ett läge kom till från bortalaget i 41:a matchminuten i en snabb omställning efter misslyckad United-hörna. Efter ett par vassa passningar matades bollen in i straffområdet där avslutet gick en bit över. Luleås största farlighet så långt.

Första halvlek var som ni kan tänka er en ganska målchansfattig historia. Halvleken var definitivt jämn och det syntes att det var en seriepremiär då båda lagen slarvade en hel del.

United-spelarna måste ha fått höra ett par väl valda ord i halvtidsvilan för den andra halvleken rivstartades. Ett tydligt grepp om spelet togs i de inledande minuterna och vi kunde sånär ta ledningen efter att André Jernberg lyft in bollen på en frispark från högerkanten. Den följande nicken mot mål gick dock över – dock inga mil ifrån.

En riktigt vass målchans kom istället via IFK Luleå i den 69:e matchminuten. En välslagen hörna hittade pannan på Luleå-spelare vars nick såg ut att gå i mål. Den kunde dock rensas undan på mållinjen av Bastian Rojas Diaz – det kan inte ha handlat om många centimeter där.

Med drygt 80 minuter spelade satte United upp ett ordentligt tryck för att få till stånd en seger och tre poäng. Haidar avlossade ett skott utifrån i 81:a minuten som sånär styrdes in i mål av egen försvarare. Minuten senare nickade Uchenna Ike bollen precis utanför efter ett långt inkast av Simon Klänge. Nyss nämnde Klänge och Hildeby väggspelade vackert med varandra hela vägen in i straffområdet minuterna senare men den sistnämndes skott kunde räddas ut till hörna. Otroligt synd, det hade varit ett vackert fotbollsmål om bollen hittat hela vägen in i nätmaskorna.

Mycket mer hände inte innan denna match var slut. Känslan är definitivt att detta är en match vi borde ha tagit tre poäng i och det känns därför lite bittert att så inte blev fallet. Insatsen var definitivt inte klockren och kändes stundtals lite blek – men så är ju ofta fallet med seriepremiärer. Luleå försvarade sig väl och dödade effektivt tiden i matchslutet när de försvarade sin poäng och vi lyckades inte på allvar luckra upp deras försvar trots stundtals stort bollinnehav. Vi jobbar vidare med denna poäng i bagaget och ser nu istället fram emot kommande match mot IK Brage nästa söndag.

Text: Johan Eriksson johan.eriksson@cubk.se

Alla aktuella nyheter