Ekelund inför IK Brage

På söndag beger sig laget till Borlänge för att spela säsongens andra seriematch mot IK Brage. Hemsidan har i vanlig ordning stämt av läget med huvudtränare David Ekelund.

Saknar du möjlighet att se matchen på plats kan du som vanligt även se matchen på webben till en kostnad av 89 kronor. Du kommer till IK Brages sändning genom att klicka här.

Nu till intervjun med David.

Mållös seriepremiär mot IFK Luleå på annandag påsk. Vad är din syn på matchen?

Jag tycker att vi efter en något svajig inledning de första fem minuterna kommer in i matchen, och har tidigt två bra lägen att ta ledningen efter att vi satt Claes i spel bakom deras backlinje. Efter det så har vi ganska mycket boll, men skapar inte mer än några hörnor och något skott utifrån. Vi spelar för långsamt vilket gör att Luleå hinner med i överflyttningarna i försvarsspelet och gör det svårt för oss.

Inledningen av andra halvlek är bättre, mer rörelse utan boll och ett något snabbare spel. Sen hamnar vi tyvärr igen i samma spel som i första halvlek, vi har mycket boll och kommer ofta högt upp i banan, men skärpan saknas för att skapa riktigt heta lägen. Sista 15-20 drar vi upp tempot och skapar ett ganska bra tryck och vaskar fram ett antal avslut, där det bästa läget kommer när Kenny får en passning i straffområdet av Simon Klänge, men målvakten gör en riktigt bra räddning.

Om vi tittar på matchen som helhet så tycker jag att vi över 90 minuter är det bättre laget. Vi har ett stort övertag i bollinnehav och skapar också flest chanser, men som alla vet så handlar det om att göra mål. Jag tycker att vi spelar för långsamt och gör samma fel som vi gjort i några av träningsmatcherna där vi också haft ett kraftigt övertag i bollinnehav. Vi frångår några av våra anfallsprinciper istället för att fortsätta vara metodiska i vårt anfallsspel, och får då inte ut lika mycket som vi borde av det bollinnehav vi har.

Samtidigt finns det såklart många bra bitar att ta med oss också. Framförallt tycker jag att försvarsspelet var riktigt stabilt och vi släpper väl egentligen inte till mer än något skott utifrån, en kontring efter en hörna och en farlig nick på en fast situation. I perioder gör vi också det vi ska anfallsmässigt och då kommer vi till bra lägen, så det finns helt klart delar att ta med och bygga vidare på, samt såklart saker vi måste göra bättre i fortsättningen.

IK Brage står för motståndet nu på söndag när ni beger er till Borlänge. Vad kan sägas om era motståndare?

En spännande match att ta sig an. Brage är ju på förhand tippat tillsammans med Västerås som en av de stora favoriterna till seriesegern, och de inledde med en klar seger på bortaplan. Vi vann ju varsin match förra året, där vi slog dem med 2-1 i Borlänge och de tog en stabil 3-0 seger på Tingvalla. Brage är ett hårt arbetande lag med många individuellt skickliga spelare där de bland annat värvat in tidigare allsvenska forwarden Johan Eklund som stod för två baljor i premiären. De är konsekventa i sitt spel, så det gäller att vi gör läxan i förväg.

Matcherna lagen emellan brukar ju vara ganska jämna och jag tror att det kommer se ut så även den här gången. Det kommer bli oerhört viktigt att vi är noggranna över hela planen, får upp tempot i bollen och ökar antalet löpningar om vi ska få med oss poäng hem till Karlstad.

Vad tar ni med er för trupp till matchen?

Truppen spikas på lördag efter träningen, men den kommer se ganska lika ut den som vi mönstrade i premiären. Det finns även denna vecka något frågetecken kring en eller två spelare, men vi kommer att åka upp med 16-18 spelare. Helt borträknade är sedan tidigare Simon Molander, Oscar Lander och Jesper Karlsson.

Alla aktuella nyheter Tränarna har ordet