Allsvensk spelare åter i CU

Jonas Olsson, närmast från Gefle IF, är klar för en återkomst i Carlstad United efter att ha skrivit på ett 1-årskontrakt!

Jonas Olsson - tillbaka i Carlstad United!

Jonas Olsson – tillbaka i Carlstad United!

Töcksfors stolthet Jonas Olsson återvänder till Carlstad United. Jonas lämnade CU för spel i Degerfors IF när Carlstad United degraderades till division 2 2010. Jonas spelade 51 matcher för Degerfors IF säsongerna 2011-2012. 2013 tog Jonas steget till Allsvenska Gefle IF. Totalt blev det 20 allsvenska matcher innan en skada i mitten av 2014 satte stopp för fortsatt spel. Efter en operation 2014 följde ytterligare en operation hösten 2015. Jonas lämnade efter säsongen 2015 Gävle och bosatte sig i Karlstad.

Jonas rehabilitering har gått bra att han ser nu det som möjligt att spela fotboll igen. Det är därför glädjande att Jonas väljer att göra det i CU.

”Det är riktigt kul att Jonas kommit så pass långt i rehabiliteringen att han tror på fotbollsspel igen. Vi hoppas att det ska fortsätta så och att Jonas kan vara tillgänglig för spel under hösten. Även om han inte kan vara med på planen så kommer Jonas med sin erfarenhet att vara viktig i gruppen med sina ledaregenskaper och vinnarskalle.” säger en nöjd Lars Warnestad i sportgruppen.

Jonas Olsson kommenterar själv återkomsten på följande sätt. ”Efter två tunga år är min första prioritet att bli så pass återställd efter operationen att jag kan leva ett normalt aktivt liv. Men efterhand har jag fått tillbaka tron och suget på att spela tävlingsfotboll igen. Och eftersom jag nu bor i Karlstad igen så är CU det naturliga valet. Det ska bli kul att få komma tillbaka till grabbarna och omklädningsrummet. Jag hoppas verkligen att jag inte får några bakslag utan kan spela några matcher under året.”

CU:s nya huvudtränare David Eklund välkomnar nyförvärvet ”Har man spelat fotboll på den nivån som Jonas har så finns det mycket han kan ta med sig in i gruppen. Är det så att han blir aktuell för spel får vi en naturlig ledare på planen som bara med sin närvaro kommer att lyfta laget.”

Alla aktuella nyheter