André Jernberg om kontraktsförlängningen

Igår kunde vi presentera att lagkaptenen André Jernberg valt att förlänga sitt kontrakt och därmed spela i Carlstad United även nästa säsong. Hemsidan har nu passat på att ställa ett par frågor till André som ger sin syn på kontraktsförlängningen och kommande säsong.

Du är nu klar för en fortsättning i United! Hur känns det?
Det stämmer. Det känns fantastiskt bra gör det. Det har väl tagit sin lilla tid och Tobbe har tjatat hål i huvudet på mig men i slutändan var det inget svårt val. Enda kravet jag har ställt egentligen är att vi ska få ett mer konkurrenskraftigt lag och det går förhoppningsvis i lås här nu framöver. Vi behöver det för att ta nästa steg som lag, få in några vassa spelare utifrån som kan höja upp det några snäpp både på och utanför planen.

Vad tycker du om föregående säsong, både för din och lagets del?
Föregående säsong är väl egentligen min bästa säsong i United-tröjan hittills. Sett över hela säsongen, växte otroligt mycket individuellt under säsongen och det får jag väl egentligen tacka vår tränartrojka för. Kände redan från dag ett att jag hade ett stort förtroende från David och resten utav gänget och det betyder oerhört mycket i fotbollen. Vet man att man har förtroende då vågar man ta för sig mer i spelet, man vet att man kan göra misstag men att man ändå har stöttning i ryggen vilket är otroligt skönt för självförtroendet. Fick i år även bidra med lite poäng vilket känns väldigt skön för egen del.

Tycker även att vi som lag tog STORA kliv under säsongen, många spelare som tagit både ett och två kliv framåt i sin utveckling. Vi har även förbättrat vårt egna spel under säsongen med mer bollinnehav, vilket är det man vill ha i dagens fotboll. Det är inte alltid så kul att springa och jaga boll, haha.

Vad är förväntningarna inför kommande säsong?
Förväntningarna inför kommande säsong är helt klart att ha en betydligt bättre situation i tabellen än föregående år men framförallt att vi utvecklas som lag. Att vi jobbar vidare på de bitarna vi är bra på och även att vi höjer upp vissa saker under året som varit mindre bra. Behöver framförallt bli jämnare över hela säsongen. Det är upp till oss spelare att på varje träning och match köra 100% för att vi ska kunna ta nästa steg. För förutsättningarna i gruppen finns helt klart. Det känns som att om alla bitar faller på plats så kommer vi ha ett riktigt roligt 2017!

Vi ses på Tingvalla!

Alla aktuella nyheter