Välkommen Ted!

Årets första träning leddes av Carlstad Uniteds nye tränare Ted Waltersson-Larsson. Ted kommer att komplettera David, som nu gör sin tredje säsong som huvudtränare för CU i division 1.

Ted är en meriterande tränare som trots bara 30 år fyllda har varit huvudtränare i Örebro SK:s ungdomsakademi, ansvarig för tre årskullar distriktslag i Örebro och de två senaste åren varit huvudtränare för IFK Kumlas division 2 lag.

Förutom fotbollskunnandet har Ted även arbetat med integrationsprojekt och sponsoraktiviteter i Kumla.

David Ekelund beskriver sin nya tränarpartner på följande sätt ” Ted är en otroligt driven, kunnig och ambitiös tränare som både jag, laget och klubben kommer få mycket nytta av.”

Sportgruppens ansvarige Lars Warnestad är mycket nöjd med att ha löst tränarfrågan. ” Vi har jobbat en längre tid med att få till den här lösningen och nu är det klart. Ted kompletterar David och har kapaciteten att driva träningarna på egen hand vid de tillfällen då David är bortrest på sin inplanerade tränarutbildning.

Vi har nu ett ungt och spännande tränarpar som matchar vår idé om att utveckla unga spelare och som båda har ambitionen att få träna lag på en högre nivå.”

Hemsidan kommer att återkomma med en intervju med Ted längre fram.

Vi hälsar Ted varmt välkommen till Carlstad United BK

Alla aktuella nyheter