Välkomna Tobias och Micha

Med en knapp månad kvar till seriestart faller två av de sista pusselbitarna på plats när det gäller årets trupp.

Två spelare, som har tränat och spelat med laget under försäsongen, skriver nu kontrakt med Carlstad United.

Tobias Johansson, målvakt

Tobias är född 1996 och kommer från Göteborg. Efter två år i IFK Göteborgs Akademi(U17 och U19) 2013-2014 gick han till GAIS inför säsongen 2015. Där blev det spel i U19-laget innan det var dags för GAIS A-lag i två säsonger.

Nu går han från en roll som andre-/tredjemålvakt i et superettalag till att få huvudansvaret i division 1. I detta fall gäller det också den inspirerande uppgiften att ersätta klubbens förste stormålvakt Mathias Karlsson som numer vaktar målet i allsvenska Örebro SK.

Tobias om det nya äventyret

”Anledningen till varför jag valde att skriva på för Carlstad United var för de utvecklingsmöjligheterna klubben erbjuder, allt med bra tränare, faciliteter och spelare. Kände snabbt att i denna miljön skulle jag trivas bra.Sen även för egen del att börja ett nytt äventyr i livet samt i min karriär.

Den kommande säsongen ska bli intressant och rolig! Tror att vi har en bra chans vara med i racet om topplaceringarna.”

Klubben om Tobias

Lars Warnestad, sportgruppen

”Vi har varit bortskämda med bra målvakter en längre tid och det ser nu även bra ut för 2018 med Andreas och Tobias. Tack vare vår duktige målvaktstränare Patrik Josefsson söker sig yngre utvecklingsbara målvakter till CU.

Tobias har en intressant bakgrund från IFK Göteborgs akademi och nu senast från GAIS i Superettan. Vi ser stor potential i Tobias och det ska bli intressant att se honom i vår division 1-miljö.”

Målvaktstränare Patrik Josefsson

”Jag är väldigt glad över att Tobias valt Carlstad United. Tobias är en ung och väldigt spännande målvaktstyp med en väldigt fin skolning från början via Stefan Remnér i blåvitt och Ove Tobiasson i Gais.

Tillsammans med Andreas Olsson tror jag att de kommer göra ett fint jobb ihop. De har en väldigt fin utvecklingspotential. De är unga, hungriga och vill lära sig mer. Konkurrensen mellan dem kommer vara stenhård

Vi kan nog med säkerhet säga att vi har seriens yngsta och mest spännande målvaktspar, födda 1996 & 1998.”

Michel Yanez Hernandez, offensiv kantspelare

”Micha” är född 1997 och har gått hela vägen via Örebro SKs akademi med spel i klubbens U17-, U19- och U21-lag. Det har även inneburit träning med klubbens a-lag och inhopp i några träningmatcher på seniornivå. Han var med på a-lagets försäsongsläger både 2015 och 2016.

Sommaren 2016 kom han till IFK Kumlas division 2-lag för att skaffa sig seniorrutin. Där spelade han sedan hela säsongen 2017.

Klubben om Micha

Lars Warnestad, sportgruppen

”Micha har tränat med oss under året och även varit med i två träningsmatcher. Micha är välutbildad från sina år i Örebro SK:s akademi och har fått erfarenhet från seniorfotboll från åren i IFK Kumla. Han är en kreativ offensiv winger, som kan bli ett av årets utropstecken.”

Huvudtränare David Ekelund och tränare Ted Waltersson-Larsson

”En bollskicklig spelare som är duktig en-mot-en och har en bra passnings-/inläggsfot. Han är en snabb, offensiv och irrationellt lagd vinge/ytterback med bra defensiva kvaliteter.

Micha har imponerat när han varit med oss och det är roligt att vi lyckats lösa så att han spelar med oss.”

Alla aktuella nyheter