Norrby IF – CU 5-1

Carlstad United reste under lördagen till Borås för att möta Superettalaget Norrby IF. Ett motstånd som med, högre tempo och förmåga att ta vara på motståndarens misstag, segrade med klara 5-1.

Matchfakta

Startelva

Byten

62 Eric Jernberg in – André Jernberg ut
62 Uchenna Ike in – John Junior ut
71 Claes Nyman in – Oscar Lander ut
71 Lukas Rhöse in – Linus Almqvist ut
78 André Niklasson in – Jesper Karlsson ut

Målgörare

04 1-0 Alen Krasnici
24 2-0 Nicklas Savolainen
32 3-0 Abdo Saidi
48 4-0 Nicklas Savolainen
53 5-0 Abdo Saidi
60 5-1 Ludvig Gran

Matchkommentar

Första halvlek

Vi får en olycklig start där ett tidigt bolltapp utanför eget straffområde leder till ett mycket vackert ledningsmål för Norrby redan i tredje minuten.

Direkt på avspark är vi ytterst nära att kvittera när Linus Almqvist frispelar Junior i djupled, han rundar målvakten som då stoppar bollen med händer utanför straffområdet. Direkt rött kort, men i och med att det är en träningsmatch så var vi överens om att de fick sätta in en ny målvakt och fortsätta spela 11 mot 11.

Vi har en bra period i ett tag framöver med mycket bollinnehav högt upp, men utan riktigt vassa lägen. Istället är det Norrby som utökar efter en kommunikationsmiss på en längre boll som de enkelt kan peta in i öppet mål.

Efter 2-0 blir vi passiva och har en mindre bra period där Norrby är nära att göra 3-0 men Tobias står för en fin räddning på ett närskott.

Vi tar tag i spelet igen men igen är det Norrby som gör mål på ett inlägg. Resten av halvleken är sedan rätt ok spelmässigt men utan några större händelser.

Andra halvlek

Andra halvlek hinner knappt börja innan ett nytt inlägg leder till 4-0. Där har vi igen en tuff period men lyckas ta oss tillbaka i spelet. Sen blir det ett nytt bolltapp högt upp, kontring och 5-0.

Glädjande nog så slutar vi inte försöka och ju längre halvleken går desto mer förlägger vi spelet på deras planhalva.

Vi gör också mål efter en fin kontring av Oscar Danielsson och Joel Gustavsson där den sistnämnde släpper bollen till Ludvig Gran som löpt med och kan sätta bollen.

Trots en del avslutslägen i slutet av matchen slutar den 5-1.

Slutligen

Det är alltid lite lurigt att objektivt sammanfatta ett resultat som det här. Men vi gör en spelmässigt mycket bättre match än vad slutresultatet visar. Norrby straffar oss hårt när vi går bort oss eller gör misstag, och exponerar delar vi måste jobba vidare med.

Det syntes att vi inte spelat mot lag i det här tempot på länge, men som sagt vi gjorde många bra delar som vi ska fortsätta med, och några delar vi inte varit utsatta för i tidigare matcher blev tydliga vilket också är bra, för då kan vi jobba mer med det för att bli bättre!

Alla aktuella nyheter