U19: Assisterande lagkapten Linus Langer

Det är inte bara a-laget som har hemmapremiär på Klasmossen på söndag. Redan kl 11.00 möts Carlstad United U19 och Västerås IK U19.

Ett ypperligt tillfälle för dig att få se de spelare som så småningom aspirerar på en plats i A-truppen.

Förra veckan ställde hemsidan några frågor till lagkaptenen Gabriel Nilsson och nu inför hemmapremiären har turen kommit till den assisterande lagkaptenen Linus Langer.

När och var du började spela fotboll?

Jag började spela fotboll 2005 i KBK knatte fotboll.

Vilka lag har du spelat i i CU?

Jag började spela i Carlstad United 2014 i U14 lag och har sedan spelat i U15, U16, U17 och just nu spelar jag i nuvarande U19.

Vilken målsättning har du med fotbollen.

Jag vill kunna försörja mig på fotbollen. Jag vill kunna spela fotboll i en så hög div så att jag slipper ha ett jobb vi sidan av utan kan bara fokusera på fotbollen.

Vilket är, httills, ditt bästa fotbollsminne?

Jag har många bra minnen från Carlstad United. Jag har vunnit en del cuper, DM och serier med klubben och har svårt att välja bara ett favoritminne utifrån dessa år.

Vilka tre ord beskriver dig som fotbollsspelare?

Löpstark, positionssäker i försvarsspelet och en jäkla inställning.

Enligt SvFF:s statistik gjorde du nio matcher i U19 redan förra året.
Vad är det som skiljer mest mellan U17 och U19 ?

Skillnaden mellan U17 och U19 är ganska stor. I U19 så får du inte så mycket tid med bollen som du är van vid. Du har inte tid att ta den extra touchen på bollen eller titta upp en extra gång som du kanske hade i U17.

Den största skillnaden är dock motståndet. Matcherna är mycket jämnare och det räcker inte att spela på 70 procent för då kommer laget att förlora.

Hemmaplan ska ju vara en fördel. Förra säsongen var CU-U19 lika bra hemma som borta. Samma gällde för U17. Tycker du att det är en fördel att spela hemma på Klasmossen? Vad är det som gör att du tycker det?

Jag tycker det är en stor fördel att spela på hemmaplan. Du är van vid matchbollarna och spelplan. Dessutom får du mer stöttning från publiken än vad du får om du spelar på bortaplan.

Den största fördelen är dock att du slipper sitta i en trång buss, eller bil, och äta en torr pastasallad som förberedelse inför match. Och om inte det vore nog så ska du sitta i samma fordon på vägen hem också.

Så att få spela på hemmaplan är alltid en fördel.

Efter förra helgens förlust mot BK Forward är det nu dags för hemmapremiär, mot Västerås IK.
Vad förväntar du dig av dig själv och av laget?

Det ska bli riktigt kul för att få spela på hemmaplan igen. Jag förväntar mig att jag själv gör en bra match med få misstag och ett starkt duellspel.

Jag räknar med att vi som hemmalag bestämmer och styr spelet. Jag hoppas också att få se många fina passningskombinationer inom laget och att vi i slutändan tar hem tre viktiga poäng.

Vem kommer INTE att få styra musiken i omklädningsrummet inför hemmapremiären?

Framförallt Chedi Fatnassi men även Felix Ernstson kommer garanterat inte komma i närheten av högtalaren!

Alla aktuella nyheter