Ted inför mötet med BK Forward

Efter tre sköna poäng i första omgången är det nu dags för hemmapremiär. Denna gång är det inte Tingvalla IP det handlar om utan Klasmossens IP.

Hemsidan har varit i kontakt med tränaren Ted Waltersson-Larsson för att få svar på några frågor efter matchen mot Syrianska och inför söndagens match mot BK Forward.

Seger mot Syrianska efter en händelserik avslutning.
Vad är du mest nöjd med när det gäller er insats?

Skönt att vara igång med tävlingssäsongen och en god känsla att ta med tre poäng hem till Karlstad.

Det finns så klart en hel del positivt att ta med oss från matchen. Vi är framförallt stolta över hur vi i stora delar av matchen följer matchplan och hela tiden arbetar hårt för att ge varandra bästa möjliga förutsättningar att vinna matchen.

Ni gick till halvtidsvila med 1-1 efter en sen kvittering av Syrianska.
Var det något ni hade anledning att ändra på i halvtid, eller hur gick snacket?

Visst kändes det surt att gå till halvtidsvila med ett sent insläppt mål, men – som tidigare nämnt – är vi väldigt noggranna med att alltid försöka ha fokus på prestationen och det vi kan påverka.

I halvtid sammanfattade vi en till stor del stark halvlek, tryckte på några mindre detaljer och bestämde oss för att gå ut och försöka vinna matchen.

Att släppa in tre mål och ändå vinna matchen är tämligen unikt i klubbens historia.
Det hände säsongerna 2000 (Ludvika-CU 3-4) och 2014 (Ytterby-CU 3-4).
Varför gick det vägen denna gång?

Självklart är det aldrig godkänt att släppa in tre mål i en och samma match och det finns tydliga delar av spelet att jobba med för att se till att det inte upprepas.

Nu var läget som så att Syrianska gjorde tre, vilket tvingade oss att med stark vilja och bestämdhet göra fyra för att vinna.

En gammal sanning; Fotbollens grunder är enkla: ”Gör fler än vi släpper in så vinner vi matchen”.

Tre olika målskyttar vid spelmålen i denna match.
Var detta ett bevis på att er strävan att få fler involverade i det offensiva spelet är ett framgångsrecept?

Först och främst är det ett bevis på att det finns otroligt fina offensiva kvaliteter i laget.

Vi jobbar hela tiden noggrant för att utveckla och spetsa till våra offensiva metoder med målet att öka upp målskörden från föregående säsong. Att sen målen sprids ut på flera olika målskyttar ser vi som en viktig styrka sett över en hel säsong.

Syrianska drabbades av en utvisning.
Vilka är de vanligaste fällorna man kan hamna i när man får spela med en man mer?

Klart vanligaste björnfällan att sätta foten i är att man som spelare och ledare mentalt slappnar av och frångår den matchplan vi bestämt oss för att följa och istället börjar forcera för att nyttja ”övertaget”.

När en vänsterback (som i det här fallet) blir utvisad betyder det att förutsättningarna på plan ändras, men det betyder inte per se att motståndarlaget plötsligt spelar med en försvarare mindre.

Istället gäller det att vara uppmärksam på hur motståndarna ändrar sin formation och sitt försvarsspel för att utifrån det hitta vinnande vägar framåt.

Två baklängesmål i efterspelet efter frisparkar.
Finns det något att rätta till p.g.a. detta?

Ja. Vi jobbar i veckan med analys av dessa situationer för att kunna rätta till och förbättra oss även här.

På söndag väntar en tuff match mot BK Forward som är en annan typ av motståndare än Syrianska. Hur går tankarna inför denna match?

Som du säger, så talade vi om en viss typ av match i premiären mot Syrianska medan vi förväntar oss en helt annan match nu på söndag.

BK Forward är ett välorganiserat och hårt jobbande kollektivt lag som definitivt kommer göra det svårt för många lag i årets division 1 norra.

I veckan blir det vår uppgift att förbereda oss för att på bästa sätt. Det handlar bl.a. om att hitta hotande vägar genom Forwards defensiv samtidigt som vi bibehåller vår defensiva organisation. Dessutom vill vi höja vår aggressivitet på fasta situationer ett snäpp.

Det är god stämning på Mossen och vi är fast beslutna att vara stolta, men inte nöjda förrän omgång 30 är färdigspelad. Vi ser fram emot en härlig kamp på söndag och går som alltid för en bra prestation och tre poäng.

Tränarna har ordet