Kryss mot BK Forward

(uppdaterad 2018-04-16)

Carlstad United bärgade en poäng i hemmapremiären mot BK Forward.

Trots 8-3 i hörnor blev det endast ett CU-mål, som gjordes av jubilaren Eric Jernberg på straff i den 78:e matchminuten.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson –
Ludvig Gran, Simon Klänge, Erik Sachs –
Claes Nyman, Erik Jernberg, André Jernberg, Oscar Danielsson, Joel Gustavsson –
Oscar Lander, John Junior

Ersättare

Andreas Olsson (MV)
Eric Forsberg
Christoffer Wallander Ianev
Sebastian Carlsson
André Niklasson
Lukas Rhöse

Byten

69 Claes Nyman -> Sebastian Carlsson
89 Oscar Lander -> Lukas Rhöse
90+1 Erik Jernberg -> André Niklasson

Mål

71 0-1 Anderson Ponciano
78 1-1 Erik Jernberg(straff)

Varningar

André Jernberg
Sebastian Carlsson

Kommentar

Första halvlek

Vi inledde matchen riktigt bra, och hade tre avslut inom de inledande 3-4 minuterna. Vi var rörliga och noggranna i vårt anfallsspel och skapade en del bra situationer.

Ungefär halvvägs in i halvleken började vi tumma lite på vårt spelsätt och slarvade i vårt passningsspel. Detta leder till att matchbilden jämnas ut och Forward tar sig högre upp i sitt spel och hotar på några inlägg.

Andra halvlek

Andra halvlek inleddes precis som den första med ett bra tempo och bra rörlighet och vi hade tre kanonlägen samt ett ribbskott inom de första femton minuterna av halvleken.

Forward lyfte sedan upp sitt spel och var ganska farliga, främst via kontringsspelet. De gjorde också 0-1 efter en vunnen boll på vår planhalva.

Vi kom dock tillbaka och satte kvitteringen på straff. Efter det blev spelet böljande där både vi och Forward hade chanser att avgöra matchen. Trots detta slutar tillställningen 1-1.

Summering

Vi hade perioder i matchen, främst inledningen på båda halvlekarna, där vi var riktigt bra och borde ha fått utdelning. Vi hade också perioder där vi blev lite övermodiga i vårt spel och ibland även stressade till beslut istället för att fortsätta vara metodiska.

Sett till målchanser borde vi kanske fått med oss alla tre poängen. Samtidigt var Forward farliga när de kom på avslut och vi kunde ha fått med oss noll poäng. Nu är det nytt fokus på nästa match som gäller, hårt jobb varje dag.

Alla aktuella nyheter