Seger mot Sollentuna

(uppdaterad 2018-05-06)

I en match som stod och vägde mycket länge lyckades Carlstad United bärga ytterligare tre poäng på bortaplan.

När en sjättedel av serien är spelad är CU fortfarande obesegrade. En sådan start av säsongen har vi bara upplevt 2001(gamla div 3) och 2014(nya division 2).

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson –
Ludvig Gran, Erik Sachs, Simon Klänge –
Joel Gustavsson, Erik Jernberg, André Jernberg, Oscar Danielsson –
John Junior, Uchenna Ike, Oscar Lander

Ersättare

Andreas Olsson (MV)
Eric Forsberg
Christoffer Wallander Ianev
Linus Almqvist
Claes Nyman
Sebastian Carlsson
Joel Rajalakso

Byten

63 Oscar Lander -> Claes Nyman
77 Joel Gustavsson -> Joel Rajalakso
82 John Junior Igbarumah -> Linus Almqvist

Varningar

Erik Sachs

Mål

80 0-1 John Junior
90 0-2 Claes Nyman

Kommentar

Första halvlek

Vi inledde matchen bra och skapade, under första 15-20 minuterna, några bra målchanser men utan utdelning. Under den andra halvan av halvleken fastnade vi ett lite för rakt anfallsspel vilket gav en öppnare matchbild och mindre tålamod i spelet.

Vi skapade inte mer än några få avslut. Samtidigt var vi bra i försvarsspelet och de gånger Sollentuna kom till bra möjligheter, eller avslut, stod Tobias i vägen.

Andra halvlek

I andra halvlek blev vi åter mer metodiska i vårt anfallsspel och fick ett visst spelövertag. Däremot tappade vi greppet om matchen efter en stund när vi inte hittade rätt i vår förstapress och ofta blev genomspelade.

Vi lyckades dock justera vårt försvarsspel något och tog över initiativet igen. Vi fick några bra lägen framåt men det dröjde till 80:e minuten innan vi kunde ta ledningen. Ett anfall på högerkanten ledde fram till att Oscar Danielsson serverade en boll i djupled till John Junior som tog sig in i straffområdet och avslutade på bästa sätt till 0-1.

Sollentuna försökte forcera men vi stod emot bra. De skapade dock ett riktigt vasst läge som borde ha resulterat i mål, men skottet styrdes över från nära håll.

Istället punkterade vi matchen på stopptid efter att Uchenna Ike vunnit bollen av en Sollentunaspelare och passat fram Claes Nyman, som placerade in bollen från en central position i straffområdet.

Slutligen

Sammanfattningsvis så vinner vi matchen rättvist sett över 90 minuter, där vi är bra i perioder men ibland blir lite för raka och då öppnar spelet upp sig åt båda håll.

Vi levererar inget skönspel men maler på hela matchen och får tillslut utdelning. Arbetsinsatsen är riktigt bra och det var den som gav oss de tre poängen.

Alla aktuella nyheter