Årets första förlust

(uppdaterad 2018-05-14)

Inga träd får växa till himmelen. Efter tidiga baklängesmål i de båda halvlekarna fick Carlstad United inkassera sin första förlust i serien när Akropolis segrade med 4-2 inför drygt 444 åskådare.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson –
Ludvig Gran, Erik Sachs, Simon Klänge –
Joel Gustavsson, Erik Jernberg, André Jernberg, Oscar Danielsson –
John Junior, Uchenna Ike, Oscar Lander

Ersättare

Andreas Olsson (MV)
Eric Forsberg
Linus Almqvist
Claes Nyman
Sebastian Carlsson
Joel Rajalakso
Lukas Rhöse

Byten

70 Joel Gustavsson -> Claes Nyman
76 Oscar Lander -> Linus Almqvist
80 Oscar Danielsson -> Joel Rajalakso

Mål

05 0-1 Stefan Ostojic
38 1-1 André Jernberg
49 1-2 Sebastian Ludzik
69 1-3 Nikola Vasic
81 2-3 Uchenna Ike
84 2-4 Nicklas Lindqvist

Kommentar

Första halvlek

Vi fick en olycklig inledning på matchen där vi tappar boll utanför eget straffområde som leder till ett inspel i box. En kommunikationsmiss hos oss ledde till att en Akropolisspelare kunde, från nära håll, dunka in 0-1 via ribban.

Vi jobbade oss snabbt tillbaka in i matchen och förde spelet. Dock utan att för den skull skapa mer än några enstaka avslutslägen. Samtidigt var Akropolis riktigt bra i sitt kontringsspel och vi lyckades vid flera tillfällen rädda upp situationer i sista stund.

Sett till spelet fick vi en välförtjänt kvittering när André Jernberg satte en frispark från distans. Det var också nära att vi kunde ta ledningen i slutet när Uchenna Ike, på en hörna, nickade utanför men 1-1 stod sig i paus.

Andra halvlek

Inledningen av den andra halvleken var bra från vår sida, men det var ändå Akropolis som tog ledningen via en hörna där vi tappade bort markeringen. Genom hårt jobb skapade vi två bra lägen att kvittera, där Oscar Danielsson var närmast men bollen räddades till hörna.

Istället för kvittering en kvitering åkte vi på en ny kontring där vi stoppade inspelet framför mål. Nu ville det sig inte bättre än att en unitedspelare glidtacklade undan bollen rakt på benet på en Akropolisspelare och i eget mål.

Nu mobiliserade vi allt vi hade och vi var riktigt på gång när Uchenna Ike gjorde 2-3 med tio minuter kvar. Istället ledde en ny kontring till ytterligare ett baklängesmål.

Vi avslutade matchen med några bra chanser att reducera, men avsluten träffade inte målet och vi fick inkassera en förlust.

Sammanfattning

Detta var det en match som kunde ha slutat lite hur som helst. Vi hade ett spelövertag medan Akropolis var riktigt bra i sitt kontringsspel och utnyttjade sina chanser bättre än oss.

Vi fick inte riktigt flyt i anfallsspelet och lyckades inte omsätta bollinnehavet i tillräckligt många bra målchanser. Det var en tuff match där små marginaler avgjorde.

Nu gäller det att fortsätta jobba på mot nästa match mot Rynninge, och det jobbet börjar redan idag.

Alla aktuella nyheter