Carlstad United och FBK Karlstad skriver samarbetsavtal

Carlstad United och FBK Karlstad har kommit överens om att starta ett spelarutvecklande föreningssamarbete gällande möjligheten för yngre spelare i Carlstad Uniteds A-lag att få spela matcher i FBK Karlstad på s.k. dubbellicens.

Avtalet gäller i nuläget samtliga spelare i Carlstad Uniteds A-lag födda 1997 eller senare. Spelarna som ingår i dubbellicensavtalet har möjligheten att företräda båda klubbarna i seriespel och avtalet är redan gällande.
Syftet med avtalet är att främja unga spelares möjligheter att utvecklas genom att kunna få speltid i en bra tävlingsmiljö, samtidigt som det gynnar båda föreningarna och även fotbollen i Karlstad på längre sikt.

Vilka spelare som deltar i matchspel och när avgörs från vecka till vecka och utifrån behov och möjligheter hos båda föreningarna i samförstånd.

Kommentarer från klubbarna:
Andreas Martini, tränare FBK Karlstad
Vi har diskuterat detta avtal under en tid och enats om att detta är oerhört positivt både för FBK och CU. Utan att gå in i detaljer, så kan man säga att allt som gynnar fotbollsspelare från Karlstad och fotbollen i Karlstad, är något vi mer än gärna ställer oss bakom.
Förhoppningsvis kan vi även bidra med spelare från FBK till CU framöver.

Lars Warnestad, sportchef Carlstad United
Kul att vi hittat områden där FBK och vi kan samarbeta. Utveckling av lokala talanger gynnar alla. Carlstad United bildades som en alliansförening och vi är öppna för att tillsammans med andra flytta fram fotbollens position i Karlstad.

David Ekelund, tränare Carlstad United
Jag är mycket nöjd över att vi fått avtalet på plats. Det kommer under året att ge möjligheter till välbehövlig speltid för några av våra yngre spelare i en bra miljö och i ett lag som bedriver en utvecklande fotboll. Det kommer att hjälpa till i utvecklingen av spelarna och det kommer på sikt att stärka fotbollen i stort.

Alla aktuella nyheter