Nyman gör sin 100:e match

Carlstad Uniteds vindsnabbe anfallare Claes Nyman gör sin 100:e match på lördag om han blir uttagen i truppen mot Rynninge.

Claes Nyman

Claes debuterade som 19-åring i division 2-premiären säsongen 2014 hemma mot Lärje-Angered och fick dessutom debutera på planen genom, att avlösa Simon Molander i den 81:a minuten. En märklig match i sig då Lärje drog på sig fyra varningar och en utvisning. För övrigt vaktades Lärjes mål av förre United-målvakten Ettah Ijoh.

Nymans första mål kom även det mot Lärje-Angered men inte förrän i returen på Bläsebovallen 2014. Han byttes in i den 60:e minuten och satte kvitteringen till 2-2 när det återstod tio minuter av matchen.

Fram till matchen mot Rynninge har det alltså blivit 99 seriematcher. 37 gånger har han varit med i startelvan och 42 gånger har han blivit inbytt. Totalt har det blivit 20 mål och med det är han nia i den total skytteligan.

Alla aktuella nyheter