Storseger för United!

(uppdaterad 2018-06-03)

När Arameisk-Syrianska slogs tillbaka med 8-1 var det Carlstad Uniteds största seger i division 1. Därmed behåller man greppet om andraplatsen i serien och har nu en målskillnad som kan matcha serieledarna Västerås SK.

Man måste också säga att det var maximal utdelning för vindsnabbe Claes Nyman som gjorde fyra mål på de 28 minuter han fick spela. Det andra av dessa var klubbens 700:e seriemål.

Matchfakta

Startelva

27.Tobias Johansson (MV)
4.Ludvig Gran
5.Joel Gustavsson
6.Erik Jernberg
7.André Jernberg (K)
8.Linus Almqvist
12.Uchenna Ike
14.Erik Sachs
17.John Junior
21.Simon Klänge
22.Oscar Danielsson

Ersättare

Lars Augustsson, Eric Forsberg, Christoffer Wallander Ianev, Claes Nyman, Michel Yanez Hernandez, Joel Rajalakso

Byten

62 Linus Almqvist -> Claes Nyman
63 Erik Sachs -> Eric Forsberg
76 Joel Gustavsson -> Michel Yanez Hernandez

Mål

23 0-1 Simon Klänge
30 0-2 John Junior Igbarumah
40 0-3 John Junior Igbarumah
56 0-4 Joel Gustavsson
69 0-5 Claes Nyman
73 0-6 Claes Nyman
84 0-7 Claes Nyman
86 1-7 Dario Ljuboje
88 1-8 Claes Nyman

Kommentar

Vi inledde matchen lite skakigt, där vi tog lite för god tid på oss med bollen, samtidigt som vi inte riktigt kom intill i presspelet. Men efter ca 10 minuter fick vi ordning på spelet och tog över matchbilden.

Vi spelade med god kontroll och varierade mellan att hålla i bollen och att anfalla snabbare i djupled. Vi tog ledningen på en hörna där Eric Jernbergs inlägg nådde Simon Klänge på bakre ytan som placerade in bollen från nära håll.

Efter målet trummade vi på och lite senare utökade vi till 0-2 efter en bollvinst på mittplan som spelades till Junior som tog sig genom försvaret. Innan halvtidsvila gjorde vi även 0-3 genom en straff expedierad av Junior.

Vi fortsatte driva på spelet i den andra halvleken. När Joel Gustavsson satte 0-4 på en retur var matchen stängd. Vi slog dock inte av på takten och matchen slutade 1-8, efter fyra mål av inbytte Claes Nyman.

Svårt att sammanfatta på annat sätt än att vi gjorde en riktigt bra match. Vi var noggranna med bollen, jobbade hårt i försvarsspelet och kunde på så sätt vinna boll ganska tidigt.

Det var roligt att vi jobbade på hela matchen och inte gick ner i tempo, samt såklart att vi lyckades göra åtta mål i en och samma match. Samtidigt får vi komma ihåg att oavsett 1-8 eller 0-1 så är det tre poäng, varken mer eller mindre.

Vi ska givetvis vara väldigt nöjda med prestationen, men nu gäller det att snabbt ladda om för nästa match redan på onsdag när Skellefteå kommer på besök.

Alla aktuella nyheter