David inför onsdagens match mot Skellefteå FF

Det var inte bara Carlstad Uniteds storseger mot Arameisk-Syrianska som stack ut i helgens omgång. Sandvikens seger mot Assyriska (två mål av inlånade Gefle-anfallaren Jakob Hjelte), Karlslunds seger mot Akropolis och Rynninges seger mot Syrianska visade hur ovisst det är att tippa matchresultat i årets serie.

De nämnda resultatet gjorde dessutom så att avståndet mellan Carlstad United på andraplatsen och Assyriska på tredjeplatsen är hela sex poäng.

Med ovanstående resultat inristade i hjärnbarken förstår man att onsdagens match mot Skellefteå kan bli en riktigt tuff holmgång. Det känns som att västerbottningarna har hittat rätt efter den tuffa inledningen med fyra raka förluster.

Hemsidan har varit i kontakt med Carlstad Uniteds huvudtränare David Ekelund och ställt några frågor om föregående och kommande match.

I lördags mötte ni Arameisk-Syrianska på bortaplan.
Blev matchen som ni hade förutsett och planerat?

Matchen blev, i stora drag, som vi hade förväntat oss. Vi lyckades nå de ytor vi pratat om innan matchen och varierade vårt spel på ett bra sätt.

Just variationen var viktig dels för att göra vårt anfallsspel lite mer svårläst och dels för att anpassa till den tryckande värmen som rådde under matchen.

Matchen mot Arameisk-Syrianska spelades i ganska hög värme.
Att döma av slutresultatet så verkade ni klara detta bra.
Var inte värmen något problem i någon del av matchen?

Värmen var ett problem hela matchen genom egentligen. I och med att vi visste hur varmt det skulle vara så anpassade vi vår matchplan offensiv/defensiv lite för att spara oss själva energi samtidigt som vi ville få motståndarna att jobba mycket utan boll. Och det klarade vi bra.

I de tre senaste seriematcherna har ni tagit ledningen förhållandevis tidigt i första halvleken.
Börjar ni hitta rätt nivå på spelet redan från start nu? Vad finns det att förbättra?

Med undantag för de första 10-15 minuterna mot Umeå hemma så tycker jag att vi inlett de flesta matcherna på ett bra sätt, men inte utnyttjat det på samma sätt som de senaste matcherna.

Så jag skulle inte säga att vi gjort något annorlunda, men vi har ju analyserat våra matcher på lite längre sikt och pratat om när i matcherna vi gör merparten av målen, och hur vi ska kunna göra fler mål i början. Om det var detta som sedan gav effekt eller om det skulle ha skett ändå vet ju ingen.

En sak som ni var nöjda med mot Arameisk-Syrianska var att ni inte slog av på takten i andra halvleken.
Lyckades ni verkligen hålla samma tempo i 90 minuter eller var det motståndet som tappade sugen efter 0-4?

Det jag menande med att inte slå av på takten var att vi fortsatte vara noggranna och metodiska i vårt anfallsspel samtidigt som vi även gjorde ett hårt jobb defensivt.

Tempot sjönk såklart en del mot slutet av matchen, vilket det tenderar att göra när matcher är avgjorda, men vi frångick inte vårt spelsätt. Det i kombination med att Arameisk-Syrianska tröttnade efter 0-4 gjorde att slutresultatet blev som det blev.

I den senaste matchen var ni nöjda med variationen mellan att hålla i bollen och att anfalla snabbare i djupled.
Om det inte skulle vara så, är det inte svårt att rätta till det från bänken medan matchen pågår?

Jag skulle säga att det beror på vad som behöver rättas till, om det är svårt eller enkelt. När väl matchen är igång är det så mycket som händer så det är inte alltid det går att förmedla större förändringar under spelets gång.

Det är därför viktigt att spelarna har en förståelse för vad det är vi vill göra i just den matchen och varför, så att de också kan hjälpa varandra.

Det är lätt att stirra sig blind på insatserna från målgörarna eller försvaret medan det finns andra spelare som är minst lika viktiga för att nå framgång.
En av spelarna som inte får sitt namn med i rubrikerna är energiknippet Oscar Danielsson. Beskriv honom som spelare.

Roligt att du säger det, för så är det. Det finns många som inte alltid syns så mycket utåt, men som alltid gör ett bra jobb, både i match och på träning.

Nu fick Claes Nyman stora rubriker, så klart, med fyra mål på drygt 30 minuter, men vi får heller inte glömma bort alla matcher där våra avbytare kommer in och spelar stora roller på planen.

Detsamma gäller de som jobbar stenhårt varje dag för vår gemensamma framgång, men kanske inte får speltid varje vecka. Alla är lika viktiga om vi vill nå bra resultat i slutändan, för allt vi gör varje dag påverkar våra prestationer.

Om vi ska titta på Oscar, som du frågar om, så är han en hårt jobbande spelare med bra funktionell teknik. Han vill alltid lära sig nya saker och klarar av att spela på flera positioner.

När han kom hit var han innermittfältare men ganska direkt såg vi att han skulle passa bra som en wingback i vårt spelsätt då han är bra både offensivt och defensivt och har en stor löpkapacitet. Och den omskolningen har han löst bra.

En delikat uppgift på onsdag, Skellefteå FF, som har fyra kryss och en uddamålsförlust på de senaste fem matcherna.
En kompetent motståndare, i stort behov av en seger, låter inte som en önskemotståndare. Eller är det så att det öppnar för möjligheter?

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: ”Alla matcher i den här serien kräver att man som individ och lag är 100 % redo för match när domaren blåser igång”!

Skellefteå är i allra högsta grad kompetenta och det är ju bara att kolla på deras senaste matcher där de bl.a. har spelat oavgjort mot Umeå och Akropolis på bortaplan. De är tydliga i sitt spel, har bra idéer och jobbar väldigt hårt hela matcherna.

Det gäller att vi är förberedda på bästa möjliga sätt om vi vill få med oss resultat.

Tränarna har ordet