Sen kvittering gav poäng

(uppdaterad 2018-06-07)

Nykomlingen Skellefteå visade sig vara en svårknäckt nöt vilket överensstämde med farhågorna.

En kommunikationsmiss i försvaret, ett bolltapp av siste man och en frispark som damp ned i röran av spelare i det egna straffområdet var vad som krävdes för att gästerna skulla få en 0-3 ledning.

Efter ett par offensiva byten och ett reduceringsmål av Ludvig Grahn. inledde CU en intensiv jakt efter poäng.

Ludvig satte sitt andra mål för dagen och i den femte övertidsminuten kunde Uchenna Ike sätta kvitteringsbollen och poängen var räddad.

För andra omgången i rad gick de andra matchresultaten i serien Uniteds väg. VSK förlorade borta mot Umeå, Assyriska FF förlorade hemma mot Sandviken och Akropolis förlorade borta mot Karlslund.

Matchfakta

Startelva

27.Tobias Johansson (MV)
4.Ludvig Gran
5.Joel Gustavsson
6.Erik Jernberg
7.André Jernberg (K)
8.Linus Almqvist
12.Uchenna Ike
14.Erik Sachs
17.John Junior
21.Simon Klänge
22.Oscar Danielsson

Ersättare

25. Andreas Olsson,
2.Eric Forsberg,
3.Christoffer Wallander Ianev,
10.Claes Nyman,
15.Michel Yanez Hernandez,
18.Joel Rajalakso,
19.André Niklasson

Byten

58 Linus Almqvist -> Michel Yanez Hernandez
62 Joel Gustavsson -> Claes Nyman
82 Oscar Danielsson -> André Niklasson

Varningar

Oscar Danielsson – Totalt 1 varning
Erik Jernberg – Totalt 2 varningar

Mål

17 0-1 Nur Adem
46 0-2 Tif Kiddu
65 0-3 Jacob Stephenson
74 1-3 Ludvig Gran
81 2-3 Ludvig Gran
90+5 3-3 Uchenna Ike

Kommentar

Första halvlek

Vi inledde matchen riktigt bra, med fin fart i spelet och mycket rörelse. Vi skapade också några bra målchanser, där Uchenna Ikes friläge var det vassaste, men utan att sätta dit bollen. Istället tog Skellefteå ledningen efter en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvar, där en hög boll tilläts studsa i straffområdet och en Skellefteåspelare påpassligt stack fram en tå och petade bollen förbi Tobias i målet.

Efter målet sjönk Skellefteå lite lägre i sina positioner och gjorde det trångt för oss. Vi fortsatte ändå driva på matchen med ett klart spelövertag och skapade ytterligare två-tre chanser som borde ha resultera i något mål.

Andra halvlek

Vi fick sedan en olycklig inledning på andra halvlek där vi innan minuten har passerat satte ett uppspel rakt på en av deras forwards som då fick ett friläge och placeradein 0-2. Vi försöktedriva på även efter målet, vilket var svårt då matchen rycktes sönder av mängder av frisparkar med efterföljande diskussioner och spelare som låg länge.

Vi hade ändå ett ganska bra tryck, men istället för en reducering så gjorde Skellefteå ännu ett mål efter en inläggsfrispark som letade sig fram till en av deras spelare i straffområdet. Vi lyckades ändå fortsätta hålla fokus och lade in en växel till i offensiven.

Vi reducerade två gånger om genom Ludvig Gran och skapade även några ytterligare bra lägen men utan att träffa rätt. Men i sista anfallet spelades bollen in till Uchenna Ike som vände bort sin försvarare och tryckte in bollen i hörnet, och vi räddade ett oavgjort resultat.

Sammanfattning

Att få till en balanserad sammanfattning är inte helt enkelt. Vi gjorde i stora delar av matchen precis det vi ska göra, men utan att sätta sista passningen eller avslutet. Vi bjöd också på två mål, vilket såklart inte är bra och något vi måste få bort.

Samtidigt visade vi upp en otrolig inställning och moral och lyckades hämta upp 0-3 på 20 minuter, vilket vi såklart är väldigt nöjda med.

Alla aktuella nyheter