Delad pott i Västerås

(uppdaterad 2018-06-11)

Inför 3664 åskådare spelade Västerås SK och Carlstad United 1-1.

John Junior gav Carlstad United ledningen efter knappa halvtimmen men notoriske målskytten Karwan Safari reducerade på övertid i den första halvleken.

Därmed är Carlstad United fortfasrande obesegrade på bortaplan. Skönt att ha i bagaget inför nästa helgs bortamatch mot Sandvikens IF.

Akropolis och Syrianska tog in två poäng på topplagen och avståndet mellan Carlstad United och trean Akropolis är fem poäng.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson
Ludvig Gran
Joel Gustavsson
Erik Jernberg
André Jernberg
Claes Nyman
Uchenna Ike
Erik Sachs
John Junior
Simon Klänge
Oscar Danielsson

Ersättare

Andreas Olsson
Eric Forsberg
Linus Almqvist
Oscar Lander
Michel Yanez Hernandez
Joel Rajalakso
André Niklasson

Byten

62 Claes Nyman -> Oscar Lander
75 Joel Gustavsson -> Michel Yanez Hernandez
84 John Junior -> Eric Forsberg

Varningar

Erik Sachs – hans tredje, avstängd mot Sandviken
Michel Yanez Hernandez – hans första

Mål

25 0-1 John Junior
45 1-1 Karwan Safari

Kommentar

Första halvlek

Matchen inleddes i ett ganska högt tempo där båda lagen ville styra spelet. Vi hade ett välorganiserat försvarsspel och lyckades stänga av spelvägar på ett bra sätt, samtidigt som vi var rörliga i vårt anfallsspel.

VSK hotade dock på kontringar, när vi tappade boll, och var farliga på fasta situationer. De var också väldigt nära att ta ledningen efter en kontring där avslutet styrde på en annan spelare och bytte riktning. Turligt för oss tog bollen i stolpen.

Istället var det vi som gjorde det första målet. Efter ett fint anfall vände John Junior bort två spelare och placerade in bollen i hörnet från strax utanför straffområdet. En stund senare var vi ytterst nära 0-2 när Junior stack in bollen i straffområdet till en friställd Claes Nyman som tyvärr inte fick träff på bollen från nära håll.

Istället kvitterade VSK på en hörna i andra övertidsminuten, då bollen skarvades mot bakre stolpen och de fick en tå på den.

Andra halvlek

I andra halvlek var vi slarvigare med bollen inledningsvis. Vi lyckades inte behålla den inom laget lika mycket och fick då ganska korta anfall. Det gjorde att VSK flyttade upp sina positioner och hade mycket boll. Främst i backlinjen som stod på mittplan och slog en hel del längre bollar in mot vår box vilket skapade situationer.

VSK var vid några tillfällen nära att ta ledningen, där den bästa chansen var en frispark från nära håll som styrdes upp i ribban av Tobias. Med 20 minuter kvar gjorde vi en taktisk justering och fick lite bättre koll på defensiven där vi hade blivit alldeles för spretiga och breda. Ändringen gav oss även ett något större bollinnehav. Vi skapade väl två bra möjligheter framåt under halvleken, men matchen slutade 1-1.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så gjorde vi en bra första halvlek, där vi låg rätt i våra defensiva positioner och var ganska bra i vårt anfallsspel. I den andra halvleken blev vi som sagt lite för utspridda i vår förstapress och VSK kunde ofta spela genom oss. Det var något de inte fick göra i första halvlek då de mest fick spela på utsidan.

Det utspridda försvarsspelet innebar inte bara att vi fick jaga mer, utan att vi inte heller hade rätt positioner när vi vann boll. Då fick vi svårare att etablera anfallsspel.

Vi är väldigt nöjda med vår arbetsinsats över hela matchen. Vi gjorde en spelmässigt bra förstahalvlek men en mindre bra andra där VSK hade taktpinnen. Helt klart en stark poäng på bortaplan, men också en match som gav oss konkreta delar att titta på hur vi ska utveckla för att bli bättre framöver.

Alla aktuella nyheter