David inför matchen mot Team TG

Efter efter ännu ett kryss på hemmaplan ska Carlstad United ut på en lång resa norrut.

Carlstad United har tagit betydligt fler poäng på bortaplan(19) än hemma(9) och även målskillnaden är markant bättre på bortaplan. Nu återstår att se om man kan fortsätta prestera på bortaplan när man möter ett taggat hemmalag som behöver poäng för att distansera sig från nedflyttningsplatserna.

SMHI prognostiserar sol, 17 grader och 4 m/s. Således ett ganska behagligt fotbollsväder.

Hemsidan har varit i kontakt med Carlstad Uniteds huvudtränare David Ekelund och ställt några frågor om matchen mot Nyköpings BIS och inför söndagens uppgift.

Oavgjort hemma för tredje gången denna säsong.
Är det bara tillfälligheter eller skiljer sig ert spel hemma mot det ni presterar på bortaplan?

Jag skulle nog säga att det är en mix. Mot BK Forward var vi oförmögna att vinna trots ett rejält spel- och chansövertag, samma sak mot Skellefteå.

Nu senast mot Nyköping mötte vi ett välspelande och skickligt lag som jag tror att många underskattar. Skottstatistiken i matchen var hela 18-18, med ett marginellt övertag i farliga målchanser för vår del.

När det gäller skillnader i spelet på hemma- och bortaplan så kan man framförallt säga att vi släppt in alldeles för många mål på hemmaplan, vilket har kostat oss poäng. Flera av målen har också varit ett resultat av individuella misstag, men sånt händer.

Jag tror att vi på hemmaplan blivit lite mindre metodiska i vårt spel och lite mer otåliga i värderingarna när vi ska gå framåt eller börja om. Det har resulterat i många kontringar emot, varav en del lett till insläppta mål.

Vi behöver bli mer metodiska och tålmodiga på hemmaplan, inte försöka trycka på med allt vi har utan värdera våra defensiva positioner i offensiven bättre och göra det vi är bra på. Vi ska komma ihåg att vi producerat många mål även på hemmaplan, men som sagt släppt in för många.

Sex insläppta mål på de två senaste hemmamatcherna.
Börjar ni fuska med försvarsspelet till förmån för anfallsspelet?

Som jag var inne på ovan så är fyra av målen du nämner resultatet av individuella misstag i vårt uppbyggnadsspel där vi blivit hårt straffade.

Jag tror som sagt att vi tenderar att bli otåliga på hemmaplan och slarva lite med våra defensiva positioner i offensiven. Med det menar jag, hur vi är positionerade i vårt anfallsspel för att också kunna försvara om vi tappar bollen.

Nu är det dags för bortamatch mot Team TG, ett lag som CU aldrig har besegrat. Hur ser förberedelserna ut och när reser ni norrut?

Vi får hoppas att det är dags då. Träningsveckan är ganska lik andra, vi kliver över på konstgräs i mitten av veckan för att vänja spelarna vid underlaget, både fotbollsmässigt och fysiologiskt.

Sen jobbar vi både belastande tidigt i veckan och taktiskt i slutet.

Avresa sker tidiga söndag morgon, buss till Arlanda och sedan flyg upp till Umeå. Efter matchen gör vi omvänd resa och är väl hemma runt midnatt. Så en lång resa.

Team TG har bara vunnit en av de senaste sex matcherna och spelar dessutom en match i Svenska Cupen denna vecka.
Är det saker att ta med i beräkningen när ni gör er matchplan?

Nej det är väl inget vi lägger någon större vikt vid, även om vi vet om det. Varje match är unik och det är vad man gör där och då som ger ett resultat.

Vi ser fram emot ännu en underhållande och välspelad match mellan två lag som vill ha mycket boll och är skickliga på det.

Vilka delar i ert spel måste ni skärpa till för att kunna bärga poäng på söndag?

Vi måste bli tätare i vår defensiv och mycket noggranna i våra positioner i offensiven.

Tränarna har ordet