Ny seger på bortaplan

(uppdaterad 2018-07-02)

Carlstad Uniteds förlustnolla på bortaplan är fortfarande intakt efter bortamötet med Team TG.

Detta var en match som innehöll det mesta. Hemmalaget åkte på en tidig utvisning på mittbacken Linus Sahlin och det dröjde bara drygt sex minuter innan John Junior gav CU ledningen. Utvisningen satte naturligtvis även sin prägel på spelet under resten av matchen.

CU hade ett skott i målställningen och missade även en straff.

Den stora urladdningen kom under matchens sista kvart och det var två inbytta spelare som satte sin prägel på målgörandet.

Joel Rajalakso hade bara varit på plan i knappt fem minuter innan han utökade till 0-2. Därefter var det dags för Carlstad Uniteds meste målskytt genom tiderna, Simon Molander, att bli inbytt och det dröjde en knapp minut innan han gjorde 0-3, hans första mål för säsongen.

Tillställningen avslutades med att Joel Rajalakso först missade en straff och sedan fastställde slutresultatet 0-4.

Denna match innebar många glädjeämnen:

  • CU är fortsatt obesegrade på bortaplan
  • CU-försvaret nollade motståndarna för fjärde gången
  • ”Molle” tillbaka på plan och i målprotokollet
  • Jesper ”Terminator” Karlsson äntligen tillbaka efter skada
  • John Junior i delad skyttligaledning
  • CU ny serieledare!

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson –
Ludvig Gran, Erik Sachs, Simon Klänge –
Joel Gustavsson, Erik Jernberg, André Jernberg, Oscar Danielsson –
John Junior, Claes Nyman

Ersättare

Andreas Olsson
Eric Forsberg
Simon Molander
Joel Rajalakso
Jesper Karlsson

Byten

57 Linus Almqvist -> Jesper Karlsson
75 John Junior -> Joel Rajalakso
84 André Jernberg -> Simon Molander

Mål

27 0-1 John Junior
79 0-2 Joel Rajalakso
84 0-3 Simon Molander
90 0-4 Joel Rajalakso

Varningar

John Junior – avstängd i nästa match

Kommentar

Första halvlek

Vi startade matchen på ett bra sätt och skapade tidigt några bra möjligheter som vi dock inte lyckades omsätta i bra målchanser.

Efter dryga 20 minuter löpte sig Claes Nyman fri och blev neddragen bakifrån. Röda kortet kom upp, men straffen uteblev då domaren valde att dra ut bollen till frispark precis utanför straffområdet, en frispark som målvakten räddade vid ena stolpen.

Det dröjde dock inte länge innan vi tog ledningen. John Junior stal bollen mitt på deras planhalva, tog sig förbi ena mittbacken och rundade målvakten innan han rullade in 0-1.

Efter målet blev vi, under en kort period, lite ostrukturerade i anfallsspelet och hade svårt att utnyttja det numerära överläge vi hade fått, samtidigt som TG försvarade sig på ett bra sätt.

Vi var ändå nära att utöka till 0-2, närmast var John Junior som prickade ribban från strax utanför straffområdet.

Andra halvlek

I andra halvlek hade TG en hel del boll, vilket de är skickliga på, men utan att skapa några större hot. Vi låg rätt i våra positioner och stressade inte upp av att de hade bollen, då vi oftast var på rätt sida i försvarsspelet. Tobias fick dock stå för en fin räddning på en frispark från nära håll. Framåt hade vi några bra lägen att utöka men deras målvakt stod i vägen.

Med ca 20 minuter kvar bytte vi in Joel Rajalakso och det dröjde bara fem minuter innan han placerade in 0-2 efter fint förarbete av Oscar Danielsson.

En stund senare byttes Simon Molander in och i nästa anfall lyckades han kombinera sig till ett friläge och utöka ledningen. Vi hann också med att missa en straff innan Joel Rajalakso gjorde 0-4.

Sammanfattning

På det stora hela stod vi för en ny bra insats på bortaplan, givetvis hjälpta av den tidiga utvisningen. Vi var bra i vårt formerade försvarsspel, framförallt i de något lägre positionerna som det blev mot ett passningsskickligt Team TG på en snabb konstgräsmatta.

Vi var också bra på att utnyttja de kontringslägen vi hade i matchen och det är glädjande att se att vi inte blev stressade i försvarsspelet när TG höll bollen inom laget. Sedan är det såklart roligt med målen för spelarna som kom in, samt att matchen också innebar årsdebut för Jesper Karlsson efter skadan som hållit honom borta sedan tidigt i mars.

Alla aktuella nyheter