CU vidare i Svenska Cupen

(uppdaterad 2018-07-05)

Carlstad United reste till Örebro i den varma sommarkvällen och mönstrade en startelva med sex förändringar jämfört med segermatchen mot Team TG.

Efter en jämn match, som gick till förlängning, stod CU som segrare. Det innebär en spänd väntan till på lördag då den andra omgången lottas.

Då avgörs vilket av följande lag Carlstad United får ta emot på Tingvalla IP: AIK, Athletic Eskilstuna, Dalkurd FF, Degerfors IF, Djurgårdens IF, Gefle IF, GIF Sundsvall, Hammarby IF, IF Brommapojkarna, IFK Norrköping, IK Brage, IK Frej, IK Sirius, Jönköping Södra IF, Örebro SK, Östersunds FK.

Vi tackar Karlslund för en jämn kamp och hälsar dem välkomna till Tingvalla IP den 10 november då serien avslutas i långkalsonger och lovikkavantar.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson –
Eric Forsberg, Erik Sachs, Simon Klänge –
Joel Gustavsson, Jesper Karlsson, Lukas Rhöse, Michel Yanez Hernandez –
Uchenna Ike,Joel Rajalakso, John Junior

Ersättare

Christoffer Wallander Ianev
Ludvig Grahn
Simon Molander
Claes Nyman
Sebastian Carlsson
Oscar Danielsson

Byten

52 Lukas Rhöse -> Oscar Danielsson
70 Michel Yanez Hernandez -> Sebastian Carlsson
76 Jesper Karlsson -> Claes Nyman

Mål

05 1-0 Laurie Bell
12 1-1 Uchenna Ike
93 1-2 Uchenna Ike
114 1-3 Claes Nyman
120 1-4 Claes Nyman

Varningar

Joel Rajalakso
Uchenna Ike

Kommentar

Första halvlek

Matchen startade något trevande för oss samtidigt som Karlslund var ordentligt på tårna och visade från start att ett cupavancemang hägrade. Efter en tilltrasslad situation vid ett långt inkast lyckades en Karlslundspelare få en tå på bollen och ett tidigt 1-0 mål för hemmalaget var ett faktum.

Repliken lät sig dock inte vänta för länge då Uchenna Ike snappade upp en central felpass från Karlslunds mittfält och drev på egen hand igenom innan han säkert placerade dit kvitteringsmålet.

Efter målet gick matchen något i stå och närmast ett ledningsmål kom John Junior efter en fin soloraid där han på egen hand drev boll i 70 meter, passerade flertalet spelare och avslutade tätt utanför bortre stolpen.

Andra halvlek

Andra halvlek startade även den med ett något hetare motståndarlag där vi lite för ofta blev slarviga i uppspelsfasen samtidigt som vi inte komm helt rätt i våra defensiva utgångspositioner.

Kvarten in i halvleken tog vi dock tag i taktpinnen och spelövertaget blev starkare ju längre matchen led. En bit in i halvleken bytte vi in fräscha ben i form av Oscar Danielsson, Sebastian Carlsson och Claes Nyman som kom in med ny energi för att fortsätta driva på matchen. 1-1 stod sig halvleken ut och förlängning 2*15 min väntade.

Förlängning

Trots 90 minuter i benen under stekande solhetta kände vi oss starka då vi gick in i första förlängningskvarten och det dröjde inte länge förrän Joel Gustavsson tråcklade sig igenom försvaret och hittade in till en fristående Uchenna Ike som gjorde sitt andra mål för dagen.

Efter ledningsmålet tvingades Karlslund flytta upp positioner för att jaga ett kvitteringsmål, vilket öppnade upp fina ytor för Claes Nyman som rann igenom två gånger och satte sista spiken i kistan. Seger med 4-1 och nu väntar en spännande lottning klockan 12.00 i Fotbollskanalen på lördag.

Sammanfattning

Vi åkte, under en intensiv matchperiod, till Örebro med mål att avancera vidare till Svenska Cupens andra omgång och åkte således också därifrån med vårt namn i lördagens lott-urna.

Överlag en väl genomförd fotbollsmatch där vi visade upp styrka över 120 minuter såväl defensivt, offensivt som i omställningarna däremellan.

Vi glädjer oss över prestationen, segern samt att se återvändande spelare från skador/sjukdom, i form av Jesper Karlsson, Sebastian Carlsson och Lukas Rhöse, tillbaks på planen.

Alla aktuella nyheter