Dags att nollställa räkneverket

Nu är det dags att nollställa räkneverket efter en av de mest framgångsrika vårsäsongerna i klubbens historia. Erövrade segrar kan man njuta av när det är dags för bokslut för säsongen 2018. Motgångarna måste man ta lärdom av för att undvika upprepningar.

En imponerande vår skapar ytterligare krav

Att inte förlora någon match på bortaplan och endast förlora en match på femton omgångar är mycket imponerande. Målskillnaden 42-19 är nära rekordet för klubben i division 1 trots att bara halva säsongen är spelad.

Nu har alla lag mött varandra en gång och alla eventuella under- och överskattningar kan strykas från schemat. Nu väntar femton omgångar fyllda av kamp. Analyserna är klara och man vet vad som väntar.

Carlstad United har seglat under radarn denna vår och förväntningarna har varit mycket högre på andra lag i serien. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen och att kunna hantera eventuella motgångar på ett konstruktivt sätt.

En höst fylld av förväntningar

För Carlstad United innebär hösten den ovana situationen att vara det lag som alla jagar och vill besegra. Klyschan om nästa match kommer att bli än viktigare och första prioritet blir att hålla rätt fokus. Det är många poäng att spela om och vikten av att ta en match i taget kommer att bli än viktigare.

De mest inbitna CU-supportrar har hösten 2008 i färskt minne. Då var utgångspunkten mycket gynnsam men alla förhoppningar grusades efter en medioker avslutning som satte djupa sår i ett härdat united-hjärta.

Nu återstår två matcher innan sommaruppehållet. Arameisk-Syrianska kommer nästa helg och de har repat mod. 4-1 mot Akropolis indikerar att de kommer att erbjuda ett mycket hårdare motstånd än senast då CU vann med 8-1 och ”Clabbe” gjorde fyra mål på 19 minuter. Det är historia nu.

Vårsäsongen avslutas med en bortamatch mot FC Linköping City, ett lag som senast besegrade Västerås SK med 1-0 och bara har en förlust på de senaste sju matcherna. Linköping är dessutom ett av två lag (Umeå FC är det andra) som är obesegrat på hemmaplan. Således en oerhörd utmaning för Carlstad United innan det är dags för ett kort ”sommarlov”.

Alla aktuella nyheter