Linus poängräddare

(uppdaterad 2018-09-04)

Ett tidigt ledningsmål förbyttes till ett målmässigt underläge med sex minuter kvar att spela. Då steg CU:s specielle straffexekutor Linus Almqvist fram och satte 2-2 från 11 meter vilket också blev slutresultatet.

Detta var Linus sjätte mål i serien och det fjärde via straff. Tre av straffarna har inneburit sju poäng för CU: Segerstraffen borta mot Syrianska i 92:a minuten, segerstraffen mot Karlslund i 81:a minuten och nu kvitteringen mot Akropolis i den 89:e minuten.

Vidare bör nämnas att veteranmålvakten Lars Augustsson gjorde sin 47:e match för CU och den 43:e i startelvan. Senast han vaktade CU:målet var säsongen 2004.

Matchfakta

Startelva

1. Lars Augustsson (MV)
3. Thomas Boulesteix
4. Ludvig Gran
5. Joel Gustavsson
12. Uchenna Ike
14. Erik Sachs (K)
17. John Junior
19. Rafael dos Santos da Silva
20. Jesper Karlsson
21. Simon Klänge
22. Oscar Danielsson

Ersättare

25. Andreas Olsson (MV)
2. Eric Forsberg
8. Linus Almqvist
9. Simon Molander
11. Oscar Lander
15. Michel Yanez Hernandez
23. Lukas Rhöse

Byten

45 Oscar Lander -> Rafael dos Santos da Silva
46 Jesper Karlsson -> Linus Almqvist
85 Joel Gustavsson -> Michel Yanez Hernandez

Varningar

Jesper Karlsson (hans andra)
Ludvig Gran (hans andra)
Thomas Boulesteix (hans första)
John Junior (hans femte)

Mål

09 0-1 John Junior Igbarumah
56 1-1 Nikola Vasic
84 2-1 Nikola Vasic
89 2-2 Linus Almqvist

Kommentar

Första halvlek

Akropolis inleder matchen starkt och får direkt lite tryck på oss, men det dröjer inte mer än 4-5 minuter innan vi hittar rätt i vårt spel och jämnar ut matchbilden. Bara några minuter senare vinner John Junior bollen mitt på deras planhalva, trycker sig förbi mittbackarna och placerar in 0-1.

Under större delen av första halvlek är vi bra både offensivt och defensivt där vi stänger ner mycket av Akropolis anfallsspel samtidigt som vi är tålmodiga och rörliga med bollen. Trots några lägen år båda håll går vi in i halvtid med en ledning.

Andra halvlek

Vi gör ett byte redan i halvtid, och bara två minuter in i andra halvlek måste vi också byta ut Jesper Karlsson som blivit sjuk under första halvlek och inte kunde spela vidare. Vi tappar lite rytmen i vårt spel i samband med bytena och Akropolis kommer upp mycket högre i banan.

De kvitterar sedan efter en hörna, ett mål som absolut inte borde godkänts, men heller inte var ologiskt eller orättvist sett till matchbilden. Efter målet blir vi lite ivriga och börjar slarva i vårt anfallspel med resultatet att Akropolis kan börja kontra på oss, något de gör väldigt bra.

Trots ett spelövertag från Akropolis sida så har vi några riktigt bra lägen att ta ledningen igen, främst efter kontringar, men utan att sätta dit den. Även åt andra hållet skapar Akropolis chanser och tar ledningen med bara några minuter kvar av matchen. Vi lyckas dock mobilisera ny kraft och kvitterar en liten stund senare på straff.

Sammanfattning

Ska jag sammanfatta matchen så var det en lite strulig match för vår del med ändringar i startelvan på matchdag pga sjukdom, spelare som fick spela på lite ovana positioner, två byten i halvtid och tappad ledning.

Med det inräknat så tycker jag ändå att vi gör en ganska bra bortamatch mot ett bra Akropolis. Framförallt första halvlek, medan vi i den andra tappar vår struktur något och blir för låga i vårt försvarsspel vilket också får konsekvenser för vårt anfallsspel.

Ändå skönt att kunna komma tillbaka efter ett sent insläppt mål och åka hem med en poäng. Nu ska vi se till att göra en bra träningsvecka så vi är pigga och förberedda inför matchen mot Team TG.

Alla aktuella nyheter