Carlstad United åter på vinnarspåret

(uppdaterad 2018-09-11)

285 åskådare fick se ett Carlstad United som efter fem raka matcher utan seger äntligen kunde bärga tre poäng.

De fick också vara med om två ”debutantmål” på nick av Thomas Boulesteix och Oscar Danielsson.

I och med segern knappade man in tre poäng på Västerås SK som förlorade med 2-1 borta mot Rynninge.

Matchfakta

Startelva

27. Tobias Johansson
3. Thomas Boulesteix
4. Ludvig Gran
6. Erik Jernberg
7. André Jernberg
12. Uchenna Ike
14. Erik Sachs
17. John Junior
20. Jesper Karlsson
21. Simon Klänge
22. Oscar Danielsson

Ersättare

1. Lars Augustsson
2. Eric Forsberg
5. Joel Gustavsson
8. Linus Almqvist
9. Simon Molander
11. Oscar Lander
19. Rafael dos Santos da Silva

Byten

84 André Jernberg -> Oscar Lander
92 Simon Klänge -> Joel Gustavsson

Varningar

Jesper Karlsson (hans tredje)
Erik Jernberg (hans fjärde)

Mål

23 0-1 Adam Chennoufi
29 1-1 Thomas Boulesteix
69 2-1 Oscar Danielsson
73 3-1 Uchenna Ike

Kommentar

Första halvlek

Matchen från vår sida inleds tryggt och vi etablerar redan från start ett stort bollinnehav samtidigt som vi ligger rätt i det formerade försvarsspelet och återerövrar boll från våra motståndare på ett aggressivt och önskvärt sätt.

Trots spelövertaget är det gästerna som tar ledningen i matchminut 23′ efter att vi på undanrensad boll blir otajmade i vårt försök att ställa kvarhängande TG spelare offside.

Efter baklängesmålet återgår vi dock snabbt till våra metoder och det dröjer inte länge innan Thomas Boulestaix knoppar in kvitteringsmålet efter en fint servad hörna av André Jernberg.

Resterande av halvleken fortsätter präglas av stort bollinnehav för hemmalaget utan att riktigt lyckas omsätta kombinationsspel och bollinnehav till självklara målchanser.

Andra halvlek

Efter en väl genomförd första halvlek – men med fortsatt likaläge i matchen – går vi ut i andra halvlek för att försöka bibehålla kommandot, men också för att med små justeringar i hur vi vill agera på planens sista tredjedel öka farten och omsätta bollinnehavet till fler konkreta målchanser.

Allt eftersom andra halvlek fortlöper kommer vi med uppvisat tålamod i spelet till fler och fler chanser, men mot ett Team TG som flitigt försvarar sin box dröjer det fram till minut 69′ innan utdelning ges. 2-1 signerat Oscar Danielsson efter en påpassligt snabbt igångslagen frispark följt av en snabb omställning där Uchenna Ike är sist på bollen när slutresultatet fastställs till 3-1.

Sammanfattning

För att sammanfatta matchen kort tycker jag vi står för en gedigen och stark insats över full tid. Vi följer matchplan och bygger spelet tålmodigt och fint utifrån de ytor vi vill samtidigt som vi arbetar hårt för att hålla våra positioner såväl offensivt som defensivt.

Efter ett par matcher bakom oss efter sommaruppehållet där vi till stora delar av matcherna varit tillfreds med prestationen utan att få önskad utdelning känns det oerhört skönt att gå in i en ny träningsvecka back on track!

Alla aktuella nyheter