Sen kvittering – Ny poäng

(uppdaterad 2018-10-23)

Ett tidigt hemmamål var inte den start som CU hade hoppas på eller vad spelet indikerade. Bra tryck i spelet skapade målchanser som tyvärr inte gav utdelning. Dock kom ett psykologiskt mål strax före pausvilan när Uchenna Ike satte en straff till 1-1.

Nu skulle man fortsätta ösa på framåt och ta ledningen, men inte. Istället kunde Nyköping åter ta ledningen efter knappa tio minuter i den andra halvleken.

Jakten på mål fortsatte hela den andra halvleken men utdelningen kom först i matchens sista spark då John Junior satte sitt 16:e mål för säsongen och räddade en poäng till CU.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson
Thomas Boulesteix
Ludvig Gran
Erik Jernberg
André Jernberg
Oscar Lander
Uchenna Ike
Michel Yanez Hernandez
John Junior
Simon Klänge
Oscar Danielsson

Ersättare

Andreas Olsson
Joel Gustavsson
Simon Molander
Claes Nyman
Erik Sachs
Rafael dos Santos da Silva
Jesper Karlsson

Byten

60 Oscar Lander -> Joel Gustavsson
78 Uchenna Ike -> Claes Nyman
81 André Jernberg -> Rafael dos Santos da Silva

Varningar/Utvisningar

Varning: Erik Jernberg (hans sjätte)
Utvisning:Oscar Danielsson

Mål

30 1-0 Alen Ahmetovic
45 1-1 Uchenna Ike(straff)
54 2-1 Ekin Bulut
94 2-2 John Junior

Kommentar

Första halvlek

Vi hade inledningsvis lite bekymmer med att få igång vårt passningsspel mot ett organiserat och aggressivt Nyköping.

Efter 10-15 minuter började vi hitta lite lösningar och tog över initiativet i matchen. Vi kom till en del bra lägen men skärpan i den sista passningen eller avslutet saknas. Istället var det Nyköping som tog ledningen på en hörna i mitten av halvleken.

Efter deras mål höjde vi intensiteten i vårt spel och tryckte på lite mer framåt. Vi hade några bra möjligheter till innan Uchenna Ike kvitterade på straff strax innan paus.

Andra halvlek

Vi inledde andra halvleken med ett visst tryck mot Nyköpings mål men de tar åter ledningen. En missad genombrottspassning gav en kontring som de satte.

Efter 2-1 förlades större delen av spelet på deras planhalva. Vi fortsatte komma till bra inspels- och avslutslägen i och omkring straffområdet men Nyköping försvarade sig bra och redde ut situationerna.

Vi gav dock inte upp och på övertid nickskarvade Thomas Boulesteix fram bollen till John Junior som satte den från nära håll.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är det en match där vi för spelet egentligen från minut 15 och framåt.

Vi hade en del bra lägen men skärpan saknas för att utnyttja dem fullt ut. Samtidigt hade Nyköping möjligheter att utöka ledningen efter några av deras kontringar.

De försvarade sig bra efter sitt 2-1 och det var svårt att komma till riktigt vassa målchanser. Starkt att kvittera i slutet ändå, och nu gäller det att fortsätta jobba på varje dag.

Alla aktuella nyheter