Mållöst på Tingvalla

(uppdaterad 2018-10-30)

I och med söndagens mållösa tillställning mot Sollentuna FF är jakten på kvalplatsen till Superettan, i praktiken, avslutad.

Att Syrianska skulle förlora mot både Sandviken och Assyriska samtidig som CU besegrar både Assyriska och Karlslund känns lite avlägset just nu.

Istället gäller det att vinna resten av matcherna för att upprepa den bästa placeringen i klubbens historia, trea i division 1.

Carlstad United är det lag i serien som i nuläget har:
– gjort flest mål
– har den näst bästa målskillnaden
– förlorat minst antal matcher
– kryssat i flest matcher(tillsammans med Nyköpings BIS)

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson
Thomas Boulesteix
Ludvig Gran
Joel Gustavsson
André Jernberg
Oscar Lander
Uchenna Ike
Michel Yanez Hernandez
John Junior Igbarumah
Jesper Karlsson
Simon Klänge

Ersättare

Andreas Olsson
Linus Almqvist
Simon Molander
Claes Nyman
Erik Sachs
Sebastian Carlsson
Rafael dos Santos da Silva

Byten

70 André Jernberg -> Linus Almqvist
78 Oscar Lander -> Claes Nyman

Varningar/Utvisningar

Jesper Karlsson (hans femte)
Thomas Boulesteix (hans andra)

Kommentar

Första halvlek

Matchen startade i ett bra tempo där vi enligt matchplan tidigt lyckades störa Sollentuna i deras speluppbyggnad, vilket resulterade i ett stundtals hårt etablerat tryck och ett par tidigt framvaskade målchanser. Bland annat efter ett fint inlägg mot Micha Yanez Hernandez på bortre stolpen med ett avslut på volley som så när smiter under ribban.

Första halvlek fortsatte på samma sätt och, bortsett från en fin soloprestation längs våra motståndares högerkant, kändes matchen kontrollerad från vår sida, såväl defensivt som offensivt.

Andra halvlek

Inför andra halvlek gjorde Sollentuna en taktisk justering vilket inledningsvis skapade lite bekymmer för oss i hur vi försvarade. Efter små justeringar återtog vi dock kommandot och fortsatte ligga på för att vinna boll högt och därifrån antingen kunna direktkontra eller etablera spel högre upp i banan.

Målchanserna fortsatte avlöpa varandra och närmast ett ledningsmål var väl Oscar Lander men bollen fick en oturlig studs precis innan han skall stöta ett inspel från höger i öppet mål. Allt eftersom fulltid närmade sig blev spelet något mer böljande då en iver att spräcka målnollan framåt infann sig vilket även skapade ett par omställningar bakåt.

Sammanfattning

En bra prestation såväl kollektivt som individuellt mot ett hårt kämpande Sollentuna.

Våra svartklädda kämpar arbetade metodiskt och tillsammans matchen igenom och skapade – utan diskussion – tillräckligt med lägen för att avgöra denna matchen i ett tidigt skede. En storspelande bortamålvakt för dagen blev dock tungan på vågen och 0-0 står sig som slutresultat.

Alla aktuella nyheter