Seger i Södertälje

(uppdaterad 2018-11-07)

Den teoretiska chansen till en andraplats är fortfarande vid liv eftersom Syrianska, utan Mathias Ranégie, förlorade borta mot Sandviken medan Carlstad United avfärdade Assyriska med 2-0.

Sista omgången i serien kan bli riktigt spännande då Karlslund kommer till Tingvalla. Örebrolaget kommer att gå för seger för att slippa kvala sig kvar. Det är fyra lag inom två poäng som slåss om att slippa kvalplatsen.

Även CU måste ha tre poäng för att ge sig själva en chans på andraplatsen så det kan bli en match med verklig nerv.

Samtidigt möts Syrianska och Assyriska i ett derby på Södertälje Arena. Visserligen huserar lagen i var sin ände av tabellen men Assyriska spelar för sin heder och kommer inte att lägga sig frivilligt i denna match.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson
Thomas Boulesteix
Ludvig Gran
Joel Gustavsson
Erik Jernberg
Oscar Lander
Uchenna Ike
Michel Yanez Hernandez
John Junior Igbarumah
Jesper Karlsson
Simon Klänge

Ersättare

Andreas Olsson
Linus Almqvist
Simon Molander
Claes Nyman
Erik Sachs
Oscar Danielsson
Ramez Matti

Byten

65 Oscar Lander -> Claes Nyman
80 Uchenna Ike -> Simon Molander
85 Joel Gustavsson -> Erik Sachs

Varningar/Utvisningar

Mål

41 0-1 John Junior Igbarumah
64 0-2 Uchenna Ike

Kommentar

Första halvlek

Inledningen av matchen är sådär från vår sida. Vi löser den förstapress som Assyriska sätter på oss men är sedan alldeles för forcerade i att gå på genombrott direkt istället för att vara tålmodiga och metodiska. Vi har en del slarviga passningar och tekniska fel som gör att vi inte får något flyt i spelet.

Efter 15-20 minuter hittar vi mer rätt och tar över matchbilden. Vi skapar några bra situationer men inga riktigt heta lägen. Samtidigt är vi välorganiserade defensivt och släpper inte till mer än några skott utifrån.

Vi tar till slut ledningen efter ett fint anfall som sätter John Junior ensam med målvakten, ett läge han utnyttjar på bästa sätt.

Andra halvlek

I andra halvlek är vi igen lite omständiga med bollen inledningsvis och Assyriska flyttar fram sina positioner något. Vi har dock fortsatt bra kontroll och när vi gör 0-2 kan vi sedan spela av matchen på ett betryggande sätt.

Slutligen

Sammanfattningsvis gör vi inte en av våra bättre matcher. Defensivt är vi bra, men offensivt tar vi lite för dåliga beslut med bollen högt upp i banan.

Jag är ändå nöjd med arbetsinsatsen och att vi vinner trots att spelet inte är på topp.

Alla aktuella nyheter