Erik Nilsson klar för Carlstad United!

Det är mycket glädjande att kunna meddela att årets första nyförvärv är på plats. Erik Nilsson ansluter till klubben från IK Brage.

Erik är en spelskicklig mittfältare med stor erfarenhet av spel på högre nivå. Han började sin fotbollsbana i örebrolaget IK Sturehov. Via Örebro SK Ungdom, allsvenska Örebro SK(3 starter och 15 inhopp) och superettalaget Ljungskile SK (27 starter och 4 inhopp) kom han till Degerfors inför säsongen 2012.

I Degerfors kamperade han ihop med CU:s Erik Jernberg och gjorde hela 91 matcher för ”rövitt” innan han lämnade för IK Brage inför säsongen 2016. I Brage blev det 50 matcher (samtliga i startelvan) i division 1 och 21 matcher (4 i startelvan och 17 inhopp) i Superettan.

Så här kommenterar Lars Warnestad värvningen:

”Jättekul att vi lyckats få Erik till oss. Det är en duktig spelare som kommer passa bra in i det sätt vi vill spela fotboll. Han är också en pådrivare och ledare med stor erfarenhet som kommer vara nyttig i vår fortsatta utveckling.”

Så här säger Erik själv om att skriva på för klubben:

”Det känns jättebra att allt är klart. Ser verkligen fram emot nästa säsong. Har alltid tyckt att CU försöker spela en underhållande fotboll som jag tror kommer att passa mig.

Det känns som att klubben har något spännande på gång och jag är glad att få vara med på resan. Ser också fram emot att flytta till Karlstad som är en jättefin stad.”

Välkommen Erik!

Alla aktuella nyheter