Alexis Bbakka spetsar till Carlstad United!

Bygget av årets trupp fortsätter. Anfallaren Alexis Bbakka blir den fjärde nye spelaren i årets trupp.

Efter framgångar i Gothia Cup, två säsonger i småländska Tenhult och två i Umeå FC har 23-årige Bbakka nu nått Carlstad United på sin väg upp i seriesystemet och i karriären.

Han kommer alltså närmast från seriekonkurrenten Umeå FC där han svarade för 11 mål på 28 starter. En förbättring jämfört med det första året i UFC då det blev 9 mål på 19 starter.

Sportchef Lars Warnestad
”När vi började lista potentiella nyförvärv på forwardssidan var han vårt förstaval. Vi har haft bra diskussioner och han kommer att bli en viktig pusselbit när vi nu siktar på att göra en ännu bättre säsong i år jämfört med i fjol.”

Huvudtränare David Ekelund
”Jag är mycket nöjd. Vi var inte ensamma om att vara intresserade och har jobbat hårt på den här värvningen. Han kommer att addera mycket till vår anfallsspel.

Han kommer att hjälpa oss i presspelet vilket är viktigt i vårt sätt att spela och som vi vill bli ännu bättre på.”

Alexis om att komma till Carlstad United
”Det känns bra att vara på en plats där de verkligen vill ha en. Jag vill ta mig högre upp och det här känns som en klubb som kan göra det.

Sedan årets möten i serien vet jag att Carlstad United är ett riktigt bra lag som gillar att spela en offensiv fotboll och det vill jag också.

En viktig del i mitt sätt att spela är att stressa backarna, att se till att motståndarförsvaret har det jobbigt varje minut.”

Alla aktuella nyheter