Fredrik Enberg till Carlstad United!

(uppdaterad 2019-01-11)

Lagbygget fortsätter, och nu har vi glädjen att presentera nästa nyförvärv när Fredrik Enberg ansluter från Skellefteå FF.

Den 194 cm långa målvakten har tillhört Skellefteå de senaste 10 säsongerna men kommer nu att representera CU.

Lars Warnestad, sportchef
”Det är mycket roligt att vi har kunnat knyta Fredrik till oss. Vi har letat efter att addera en erfaren målvakt till laget som också stärker upp konkurrensen även på den positionen.

Vi får in en målvakt som är bra i luften och reaktionssnabb, trots sin storlek. Vi har nu två bra målvakter som kommer sporra varandra till att bli än bättre.”

Fredriks kommentar
”Det känns riktigt roligt att det äntligen blev klart. Känner mig väldigt motiverad till den kommande säsongen och är tacksam över att få vara en del av Carlstad United. Nu längtar jag efter att få köra igång träningarna med laget, lära känna grabbarna och alla andra som jobbar i och runt föreningen.

Mina förväntningar för säsongen är att vi ska vara med i toppen och slåss om en plats till superettan. Det tror jag är både min och föreningens ambitioner, så man kan väl säga att förväntningarna är höga samtidigt som jag är ödmjuk och vet att division 1 är ett getingbo där det finns många bra lag.

Efter att ha både mött och sett Carlstad United spela förra året så tror jag personligen att det finns alla möjligheter till att vara topp 3, men ingenting får lämnas åt slumpen om man ska lyckas med något sådant.

Men ska man summera allt så känns det fantastiskt spännande och jag är extremt taggad på denna säsong.”

Kuriosa
Tre P18/88-landskamper i samma trupp som Johan Bertilsson och Eric Jernberg när båda spelade i Carlstad United.

Alla aktuella nyheter