Stort tack Sebastian och Simon!

Nu står det klart att två trotjänare i klubben har spelat färdigt i den svarta tröjan, för den här gången, då Simon Molander och Sebastian Carlsson lämnar Carlstad United.

Efter samtal med båda spelarna har vi kommit överens om att inte förlänga kontrakten. Båda har varit i klubben länge och varit delaktiga i den resa som Carlstad United är inne i.

Vi vill från klubbens sida rikta ett stort tack till Sebastian och Simon för deras insatser och önska dem stort lycka till i fortsättningen!

Simon ”Molle” Molander kom från Eda FF och seriedebuterade i a-truppen redan 2008, hemma mot IFK Värnamo. Det nästan på dagen, tre år innan denne skyttekung gjorde sitt första seriemål när han gav CU ledningen med 1-0 borta mot Ytterby IS.

Det har blivit många fler matcher och mål sedan dess. Simon stannade på 145 seriematcher(83 i startelvan) i den svarta tröjan och han gjorde totalt 39 seriemål vilket gör honom till a-lagets meste målskytt genom åren. Det sista målet gjorde han den 1 juli 2018 då han satte 3-0 borta mot Team TG.

2014 hade han en fantastisk säsong då han startade i 21 av 22 matcher och bidrog med sina tio mål till att CU vann sin division 2 serie och kom tillbaka till division 1. Degerfors fick upp ögonen för ”Dalslandsexpressen” och värvade över honom.

2016 kom Simon tillbaka till CU men skador och sjukdom har hindrat honom att komma tillbaka till den forna storformen. De senaste tre säsongerna har han ingått i matchtruppen till 39 matcher men endast startat vid nio tillfällen.

Grumssonen Sebastian ”Seb” Carlsson fick, som sjuttonåring, debutera för CU borta mot Qviding FF i augusti 2007. Första målet kom året därpå då han satte 2-0 i den 85:e minuten borta mot Husqvarna FF.

Totalt kom Seb upp i 178 seriematcher vilket innebär att han för närvarande ligger på tredje plats i klubbens maratontabell. Endast Bastian Rojas Diaz och Lars-Olof ”L-O” Andersson har fler matcher.

Som innermittfältare har Sebastian varit en del i lagets lunga och hjärta. Han har förstås varit inblandad i dueller som renderat både varningar och utvisningar. 41 gula kort och 2 röda är facit för denne kämpe. Det renderar honom en andraplats, bakom André Jernberg, i klubbens maratontabell över varningar.

Vi har genom åren även fått se prov på hans fina teknik på små ytor och hans tunga distansskott. ”Seb” kom totalt upp i 23 seriemål. De tre senaste säsongerna har han ingått i matchtruppen till 40 matcher och startat vid 16 tillfällen.

Alla aktuella nyheter