Målrik försäsongspremiär

När försäsongen äntligen sparkades igång var det IK Oddevold som stod för motståndet i Karlstad Airdome.

Matchen slutade 3-3 sedan Eric Forsberg förvaltat en straff på bästa sätt och fått matchens sista notering i målprotokollet.

Matchfakta

Startelva
Tobias Johansson
Lukas Rhöse, Erik Sachs, Ludde Gran, Micha Yanez Hernandez
Jesper Karlsson, André Jernberg, Erik Nilsson
Joel Gustavsson, Alexis Bbakka, Mommo Lashkari

Ersättare
Fredrik Enberg
Erik Forsberg
Linus Langer(U19)
Linus Almqvist
Claes Nyman
Noel Levi(U19)
Oscar Danielsson

Byten
45 Tobias Johansson ut – Fredrik Enberg in
45 Lukas Rhöse ut – Oscar Danielsson in
45 Erik Sachs ut – Erik Forsberg in
45 André Jernberg ut – Linus Almqvist in
45 Alexis Bbakka ut – Claes Nyman in
50 Linus Almqvist ut – Lukas Rhöse in
70 Lukas Rhöse ut – Linus Langer in
70 Mommo Lashkari ut – Noel Levi in

Avslut
12-4

Mål
13 1-0 André Jernberg
36 2-0 Alexis Bbakka
43 2-1
54 2-2
60 2-3
76 3-3 Eric Forsberg

Kommentar

Första halvlek
Vi gjorde en bra första halvlek där framför allt första 35 minuterna var riktigt bra. Vi var noggranna i vårt passningsspel och varierade våra anfallsvägar på ett bra sätt. Vi skapade även några bra lägen utöver målen.

Defensivt låg vi rätt i våra positioner och fattade ofta sunda beslut om när vi skulle återerövra/pressa eller falla hem och organisera oss. Dessvärre släppte vi in ett mål på hörna i slutet av halvleken.

Andra halvlek
Vi gjorde fem byten i halvtid, men bara några minuter senare var vi tvungna att byta ut nyss inbytte Linus Almqvist efter en tuff smäll på knät. Bytet innebar även några positionsbyten och första 15 i andra hade vi svårt att hitta rätt både i vår offensiv och defensiv.

Under den perioden släppte vi in två mål, ett efter ännu en hörna och det andra efter en bruten passning på egen planhalva som Oddevold kunde kontra in 2-3 på.

Efter målet hittade vi en bättre struktur i spelet och tog tillbaka initiativet i matchen. Erik Forsberg kvitterade på straff med kvarten kvar men utöver det skapade vi inte särskilt många möjligheter.

Sammanfattning
Sammantaget en bra första halvlek och en sämre andra. Bra att vi kunde vända den negativa trenden vi hade inledningsvis i andra halvlek och hitta tillbaka till våra metoder och vår struktur.

Det var roligt att se att våra fyra -00:or (Lukas Rhöse, Mommo Lashkari, Linus Langer, Noel Levi) ta för sig på ett bra sätt och visa att de vill vara med och slåss om speltid framöver.

En säsongspremiär som bar mycket gott med sig, samtidigt som vi också fick tydliga och konkreta saker att fortsätta jobba på.

Alla aktuella nyheter