Knapp förlust mot Brage

(uppdaterad 2019-02-10)

I försäsongens andra match fick Carlstad United se sig besegrat med 1-0 efter ett mål från hemmalaget i den 63:e matchminuten.

Matchfakta

Startelva
Fredrik Enberg
Ludde Gran
Erik Sachs
Jonas Olsson
Eric Jernberg
André Jernberg
Linus Almqvist
Erik Nilsson
Oscar Danielsson
Joel Gustavsson
Mommo Lashkari

Ersättare
Tobias Johansson
Erik Forsberg
Jesper Karlsson
Micha Yanez Hernandez
Claes Nyman
Samuel Palenius(U19)

Byten
45 Jonas Olsson -> Micha Yanez Hernandez
45 Mohammed Lashkari -> Claes Nyman
70 Eric Sachs -> Erik Forsberg
70 Eric Jernberg -> Jesper Karlsson
75 Linus Almqvist -> Samuel Palenius(U19)

Mål
63 1-0 Anton Lundin

Kommentar

Första halvlek
Första halvek var väl ok från vår sida. Vi låg, mestadels, bra i våra defensiva positioner och släppte då inte till några större chanser bakåt.

Däremot var vi lite för sega och plottriga när vi ville spela oss ur Brages press högt upp banan. Vi tappade bollen vid flera tillfällen, och då skapade också Brage en del avslut.

Offensivt hade vi några bra kombinationer men vi var för otydliga i våra positionsbyten vilket gjorde att vi inte hamnade rätt. Även om vi hade en del boll skapade vi egentligen ingenting framåt.

Första halvlek
I andra halvlek fortsatte vi vara bra i vårt organiserade försvarsspel och nu var vi rejälare när vi spelade oss ur situationer. Detta gjorde att vi kunde behålla bollen och inte släppa till de lägen som Brage fick i första halvlek.

Vi började hota lite mer framåt och Claes Nyman kom till ett friläge men fick bollen för långt ifrån sig och chansen rann ut i sanden. Mitt i halvleken kontrade Brage in 1-0 efter ett bolltapp på egen planhalva.

Efter målet hade vi en del boll, utan att skapa något större av värde, och det närmaste vi kan kalla målchans var en boll ur vinkel som målvakten styrde upp i ribban och ut.

Sammanfattning
Vi gjorde, på det stora hela, en ok match. Strukturellt var vi bra i vårt organiserade försvarsspel och vi hade i andra halvlek ett något bättre anfallsspel men lyckades inte omsätta bollinnehavet i målchanser.

Som vanligt finns det delar i vårt spel vi kan vara nöjda med, och delar där vi måste bli bättre.

Alla aktuella nyheter