Öka takten sista kvarten

När väl försäsongen börjar ta fart så är man spänd på hur det kommer att bli jämfört med tidigare säsonger. Det är lätt att ha en liten skev syn på historien.

Sista kvarten
En av de saker som det råder olika åsikter om är huruvida CU vinner eller förlorar poäng den sista kvarten i matcherna. Visst var väl känslan att laget erövrade många poäng i matchernas slutskede förra säsongen, men tidigare har det väl inte gått så bra?

Tittar man på de nio säsonger som laget har spelat i division 1 så ser man att förra säsongen var ett av få undantag. CU erövrade elva poäng och förlorade fem sista femton vilket innebär ett positivt poängnetto på hela +6.

Endast en gång tidigare har CU vunnit fler poäng, än de har förlorat, i slutet av matcherna och det var 2009 då laget vann fyra poäng och förlorade två.

2006 -5
2007 -3
2008 -4
2009 +2
2010 -2
2015 -1
2016 -1
2017 -2
2018 +6

Vår vs Höst
En annan förutfattad mening är att CU skulle vara bättre i den första halvan av serien. Faktum är att CU har tagit fler poäng under den andra halvan i endast tre av nio division 1-säsonger och de ligger minst åtta år tillbaka i tiden.

Förra säsongen tog CU 34 poäng under första delen av säsongen jämfört med 20, och hela åtta kryss, under den andra halvan av serien. Aldrig tidigare har CU kryssat i så många matcher (12) som under 2018. I hälften av dessa var det CU som lyckades kvittera efter underläge. Många gånger i slutet av matcherna.

Fotnot
”Öka takten sista kvarten, TI-DA-HOLM” är en ramsa som hammarbyfans skanderar när det återstår 15 minuter av matchen.

Enligt Hammarby IF ska den ha kommit till enligt följande: Ett hammarbysupporter är i Jönköping och tittar på en match mellan Jönköping och Tidaholm i slutet av 70-talet. Jönköping är överlägset.

Ett par fulla Tidaholmsfans skriker plötsligt: ”Öka takta sista kvarta Tiiiiidahölm!” Folk skrattade men hammarbysupportern tänkte inte så mycket på det. Vid nästa Hammarbymatch berättade han för sina vänner vad han hade varit med om och man diskuterade töntiga ramsor i allmänhet.

När en kvart återstod av matchen, som var mycket trist, skrek supportern ramsan med hög röst och resten är historia.

Alla aktuella nyheter