Bortaseger mot Karlslund

Efter ett kryss mot Oddevold, och en knapp förlust mot Brage, kom säsongens första seger då Karlslund besegrades med 2-0 på bortaplan.

Nye Timothy McNeil presenterade sig redan efter åtta minuter genom att sätta sitt första mål i den svarta dressen. Även Bilos Yonakhir fick göra sina första minuter för klubben

Matchfakta

Startelva
Tobias Johansson
Ludvig Gran
Jonas Olsson
Eric Jernberg
Alexis Bbakka
Joel Gustavsson
Michael Yanez Hernandez
Erik Nilsson
Timothy McNeil
Jesper Karlsson
Oscar Danielsson

Ersättare
Fredrik Erntsson
Linus Langer
André Jernberg
Claes Nyman
Bilos Yonakhir
Erik Sachs
Lukas Rhöse

Byten
25 Jonas Olsson -> Erik Sachs
65 Alexis Bbaka -> Bilos Yonakhir
75 Oscar Danielsson -> Lukas Rhöse
75 Timothy McNeil -> Claes Nyman
82 Erik Nilsson -> Linus Langer

Mål
08 0-1 Timothy McNeil
23 0-2 Ludvig Gran

Kommentar

Första halvlek
Matchen började i ett högt tempo och det dröjde bara några sekunder innan vi vann bollen högt. Joel Gustavsson blev frispelad men avslutet gick tätt utanför. Sedan följde en period med stort bollinnehav mot ett defensivt välorganiserat Karlslund.

I den åttonde matchminuten avslutades ett längre united-anfall med ett noggrant avvägt inlägg, från Jesper Karlsson, som hittade pannan på debuterande Tim McNeil som satte 0-1. Välkommen till United! Kvarten senare utökades ledningen till 0-2 efter Ludvig Grans avslut på en högerhörna.

Matchbilden under resten av halvleken var ett CU med bollen och ett Karlslund på tå, redo att sticka upp i vassa kontringar. Hemmalaget hade dessutom en straff i stolproten innan domaren blåste för halvtidsvila.

Andra halvlek
I halvtid korrigerade CU ett par småsaker i speluppbyggnaden för att bli mer välbalanserade i de defensiva omställningarna och för att bli rejälare i det offensiva spelet.

Den andra halvleken karaktäriserades av sort bollinnehav, samtidigt som CU hade bra kontroll på kontringar emot. Tyvärr så omsattes inte spelövertag och bollinnehav till kvalitativa målchanser.

Sammanfattning
En väl genomförd match där tränarna kunde se stora framsteg i hur laget och spelarna agerade. Detta samtidigt som många spelare fick viktiga minuter ”i kroppen”.

Således en välbalanserad fotbollsmatch där man fick kvitton på var man befinner sig och kunskap om vart man ska.

Alla aktuella nyheter