Delad pott i Västerås

(uppdaterad 190224)

När två av fjolårets topplag möttes så fick man dela på poängen trots att CU tog ledningen i den 38:e minuten sedan André jernberg frispelat Joel Gustavsson som behärskat satte 0-1. En missförstånd i unitedförsvaret resulterade i att VSK kunde kvittera efter 55 minuter.

I ett CU utan Jonas Olsson, Erik Jernberg, Timothy McNeil och Bilos Yonakhir fick vi se Oscar Danielsson som vikarierande vänsterback.

En jämn match mellan två lag som saknade många spelare och som stundtals visade upp en ganska slarvigt passningsspel.

Matchfakta

Startelva
Tobias Johansson
Ludvig Gran
Erik Sachs
Oscar Danielsson
Michel Yanez Hernandez
Erik Nilsson
André Jernberg
Linus Almqvist
Jesper Karlsson
Alexis Bbakka
Joel Gustavsson

Ersättare
Fredrik Enberg
Erik Forsberg
Clas Nyman
Mohammed Lashkari
Lukas Rhöse

Byten
65 Linus Almqvist -> Clas Nyman
80 André Jernberg -> Lukas Rhöse
87 Alexis Bbakka -> Mohammed Lashkari

Mål
38 0-1 Joel Gustavsson
55 1-1 Philip Troné

Kommentar

Första halvlek
Inledningsvis hade vi lite bekymmer med vårt passningsspel och slog ofta bort bollen relativt enkelt. Detta gjorde att VSK tog ett visst grepp om matchen och hotade via några inlägg och hörnor.

Efter 10-15 minuter blev vi lite lugnare med boll och då jämnades spelet ut. Inget av lagen skapade mer än något enstaka läge att göra mål.

I minut 38 tog vi ledningen, Ludde Gran bröt en passning på egen planhalva, vi kombinerade till André Jernberg som avancerade i planen innan han frispelade Joel Gustavsson som säkert placerade in bollen i mål.

Bara minuter senare var vi ytterst nära att utöka när Alexis Bbakka dribblade sig fri men den här gången stod målvakten för en fin parad.

Andra halvlek
Vi inleddde den andra halvleken bra med att försvara oss högre upp i banan och vi lyckade ofta vinna tillbaka bollen ganska tidigt. Vi hade även några bra sekvenser där vi tog oss in i straffområdet men utan att få till några bra avslutslägen.

Istället var det VSK som kvitterade efter en kontring där Tobias Johansson kom långt ut för att avvärja men utan att få undan bollen och i nästa sekvens kunde de placera in bollen i öppet mål.

Större delen av matchen är sedan spelmässigt ganska jämn, vi hade några avslutslägen i straffområdet men inget av dem blev riktigt farligt.

Defensivt låg vi fortsatt bra i våra positioner och släppte inte heller till särskilt mycket bakåt. Mot slutet av matchen fick VSK ett visst tryck men matchen slutade 1-1.

Sammanfattning
Vi gjorde en ganska bra match. Vi förbättrade oss från tidigare matcher i de delar av spelet vi ville jobba med till den här matchen.

Defensivt var vi, för det mesta, bra och täta, och offensivt hade vi en flera bra kombinationer och vi löste deras press på ett bra sätt flera gånger.

Alla aktuella nyheter