Hemmaseger mot Örebro Syrianska

(uppdaterad 2019-03-10)

Hållen nolla, och tre mål framåt, blev resultatet av lördagens match mot Örebro Syrianska.

CU har nu gjort nio mål, med åtta olika målgörare, på fem matcher. Det är årets nye anfallare Alexis Bbakka som står för två fullträffar.

Matchfakta

Startelva
Fredrik Enberg
Ludvig Gran
Erik Jernberg
André Jernberg
Alexis Bbakka
Joel Gustavsson
Erik Sachs
Erik Nilsson
Timothy McNeil
Oscar Danielsson
Lukas Rhöse

Ersättare
Tobias Johansson
Erik Forsberg
Linus Almqvist
Clas Nyman
Jesper Karlsson
Lukas Langer

Byten
63 Ludvig Gran -> Eric Forsberg
63 Eric Jernberg -> Jesper Karlsson
70 Joel Gustavsson -> Linus Almqvist
70 Timothy McNeil -> Claes Nyman

Mål
11 1-0 Alexis Braka
26 2-0 Erik Sachs
77 3-0 Erik Nilsson

Kommentar

Första halvlek
Vi tog initiativet direkt, men ett slarvigt passningsspel inledningsvis gav en del bollbyten. Vi toh ändå ledningen tidigt när Erik Nilsson avlossade ett tungt skott som målvakten räddade innan Alexis Bbakka slog in returen.

Efter målet blev vi mer noggranna i vårt spel och fick ett ganska kompakt spelövertag där vi skapade några skapliga chanser. Vi utökade ledningen ett tag senare när Erik Sachs slog in bollen efter en fast situation. Vi hade sedan flera bra lägen att göra ytterligare mål men skärpan saknades.

Defensivt var vi aggressiva i vårt press- och återerövringssspel, och de gånger Örebro Syrianska hotade så är det efter kontringar, men vi redde ofta ut det ganska bra.

Andra halvlek
I den andra halvleken tenderade vi att åter bli slarviga och övermodiga i vårt spel. Vi tappade boll, helt i onödan, några gånger och Örebro Syrianska hotade rejält med sitt fina kontringsspel.

Det var ytterst nära att de kunde reducera på en av kontringarna, men ett uppoffrande spel och en fin räddning från Fredrik Enberg i mål gjorde att vi höll nollan intakt.

Efter en mindre bra kvart så tog vi tag i spelet igen och tog även över initiativet. Vi började så sakteliga komma närmare deras mål igen och började också skapa en del avslutslägen.

I den 77:e minuten hade vi ett långt anfall som slutade med att Erik Nilsson avancerade in centralt och avslutade från straffrområdeslinjen. Bollen letade sig in i bortre hörnet. Vi hade sedan ytterligare något bra läge men matchen slutade 3-0.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så gjorde vi en stabil insats över 90 minuter där framförallt den första halvleken var ganska bra. Vi skapade en del bra lägen och börjar nu hitta bättre och bättre relationer i vårt anfallsspel.

Samtidigt hade vi två kortare perioder i matchen där vi var alldeles för slarviga i vårt passningsspel och det var nära att vi åkte på baklängesmål p.g.a det. Det här är en del vi måste jobba med att förbättra, d.v.s att fortsätta vara effektiva och fokuserade i vårt anfallsspel hela matchen genom, oavsett vad det står eller hur matchbilden är.

Glädjande att se att flera spelare börjar närma sig bra matchform, nu återstår ganska precis fyra veckor innan allvaret börjar på riktigt.

Alla aktuella nyheter