Ett ungt CU slog FBK

En kombination av CU-A och CU-J bortabesegrade FBK Karlstad med 2-1 på Örsholmens IP.

Startelva
Tobias Johansson
Lukas Rhöse, Jakob Bröttgårdh(U19), Eric Forsberg, Linus Langer(U19)
Jesper Karlsson, Chedi Fatnassi(U19), Linus Almqvist
Viggo Eriksson(U19), Claes Nyman, Alexander Haglund(U19)

Ersättare
Felix Ernstson(U19), Maximilian Holmström(U19),
Gabriel Nilsson(U19), Noel Levi(U19), Joel Gustavsson

Första halvlek
Matchen inleddes på bra sätt där vi låg rätt i positionerna samt anföll metodiskt och tålmodigt. I minut 22 friställde Linus Almqvist Claes Nyman, med en genomskärande smörpass, som felfritt rundade målvakten och gjorde 1-0.

Efter målet tappade vi fart och började fatta en del omständiga beslut med boll. Detta ledde fram till längre perioder med mer bollinnehav för motståndarna. Något som också, helt rättvist, resulterade i en kvittering minuten före paus.

Andra halvlek
Andra halvlek började där den första slutade med ett något omständigt spel där båda lagen kämpade för att behärska en hård och hal konstgräsplan i vintervädret.

Matchen flöt dock på och med ett allt större CU-initiativ ju längre matchen led kom till sist segermålet, det andra för dagen signerat Claes Nyman.

Sammanfattning
En svårspelad match på svårspelad plan, men en härlig veckomatch att få till med nyttig speltid på flera spelare från såväl A som U.

En helt ok insats där vi i stunder då vi arbetade metodiskt för att hamna i de ytor och former vi vill är bra, medan vi i stunder av slarv och oödmjuka beslut gör det onödigt svårt för oss.

Avslutningsvis, kul och glädjande att se hela åtta stycken spelare från vårt U19 få speltid samt vara med och ta för sig idag.

Alla aktuella nyheter