Uddamålsförlust mot J-Södra

(uppdaterad 2019-03-17)

Carlstad United stod upp riktigt bra i en fartfylld och tuff match mot superettalaget Jönköpings Södra.

Hemmalaget gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning men CU vann den andra halvleken efter mål av Timothy McNeil.

Matchfakta

Startelva
Fredrik Enberg
Ludvig Gran
Erik Jernberg
André Jernberg
Alexis Bbakka
Joel Gustavsson
Erik Sachs
Michel Yanez Hernandez
Erik Nilsson
Timothy McNeil
Oscar Danielsson

Ersättare
Tobias Johansson
Erik Forsberg
Linus Almqvist
Clas Nyman
Jesper Karlsson
Lukas Rhöse

Byten
45 André Jernberg -> Jesper Karlsson
58 Fredrik Enberg -> Tobias Johansson
65 Micha Yanez Hernandez -> Lukas Rhöse
65 Erik Sachs -> Eric Forsberg
78 Timothy McNeil -> Claes Nyman
81 Erik Nilsson -> Linus Almqvist

Mål
17 1-0 Amir Al-Ammari
25 2-0 Jakob Orlov
52 2-1 Timothy McNeil

Kommentar

Första halvlek
Vi inledde de första minuterna bra och låg rätt i våra positioner. Ganska snart gjorde J-Södra en lite justering i sin speluppbyggnad som vi inte riktigt hittade rätt i. Från minut 10 och framåt tog de över matchen rejält och när 1-0 kom efter ca 17 minuter var det både rättvist och väntat.

Vi fick inte ordning på deras speluppbyggnad och hade även problem med deras höga och aggressiva press. I mitten på halvleken ledde den pressen till en kontring och ett fint avslut till 2-0.

Sista kvarten på halvleken började vi arbeta oss tillbaka in i matchen och skapade två bra avslutslägen, båda på nick och båda från Timothy McNeil. Även J-Södra skapade fler lägen och när vi gick till halvtid så var 2-0 långt från orättvist.

Andra halvlek
Vi gjorde några taktiska justeringar i halvtid, dels för att störa J-Södra högre upp i banan och tidigare, samt för att lösa deras höga press. Vi blev tydligare i vår speluppbyggnad, kombinerat med bättre positioner och lite mer mod att spela in bollen centralt även under press, ledde till att vi jämnade ut matchbilden.

Vi började också flytta upp våra positioner och hota mer framåt. Defensivt var vi också starkare och kom oftare och oftare i situationer där vi pressade bra och aggressivt, och då oftare kunde erövra bollen innan J-Södra fick etablera anfallsspel på vår planhalva.

En kvart in i andra halvlek tvingades vi byta ut Fredrik Enberg i mål med ett befarat näsbrensbrott efter en duell med en motståndare. Efter det längre uppehåll som uppstod i samband med skadan fortsatte vi att spela bra offensivt, och att vara starka defensivt.

Några minuter senare återerövrade vi bollen utanför deras straffområde, bollen gick fram till Timothy McNeil som snyggt skruvade in bollen i bortre krysset.

Vi försökte sedan forcera för en kvittering, vilket också öppnade upp för fler kontringslägen bakåt, och J-Södra hade några skapliga lägen att utöka, samtidigt som även vi skapade 2-3 bra lägen framåt.

Med tio minuter kvar fick Jesper Karlsson sitt andra gula kort och visades ut, och efter det blev det lite svårare för oss att jaga. Vi skapade dock en farlig chans i matchen sista minut, men Claes Nymans skott från strax innanför straffområdeslinjen gick över ribban och matchen slutade med förlust 2-1.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så har vi i första halvlek stora problem med J-Södras tempo och aggressivitet och när vi inte är tydliga i våra rotationer och platsbyten så har vi svårt att komma ur deras grepp.

En mycket bra andra halvlek där vi gör några små justeringar, blir tydligare och modigare i både vårt anfalls- och försvarsspel och skapar några vassa lägen framåt mot ett bra J-Södra, som ändå vinner rättvist sett över 90 minuter.

Roligt att se att vi klarar av att höja oss i andra halvlek, anpassa oss till tempot och göra en såpass bra halvlek mot ett bra motstånd.

Det vi behöver ta med oss och utveckla från den här matchen är dels tydligheten i det vi gör och förmågan att snabbare kunna anpassa oss till taktiska förändringar som motståndarna gör. Samtidigt finns det många positiva saker där vi ser framsteg från tidigare veckor.

Alla aktuella nyheter