Seger mot BK Forward

(uppdaterad 2019-04-08)

I en match med typisk premiärkaraktär presenterade sig nyförvärvet Alexis Bbakka för hemmapubliken genom att göra sina första två mål för Carlstad United. Därmed kunde säsongens första trepoängare bokföras.

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
6. Erik Jernberg
7. André Jernberg
9. Alexis Bbakka
11. Bilos Yonakhir
15. Michel Yanez Hernandez
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
22. Oscar Danielsson

Ersättare
2. Eric Forsberg
8. Linus Almqvist
10. Claes Nyman
14. Erik Sachs
20. Jesper Karlsson
23. Lukas Rhöse
27. Tobias Johansson, mv

Byten
64 Bilos Yonakhir -> Jesper Karlsson
74 Erik Nilsson -> Linus Almqvist
85 Alexis Bbakka -> Claes Nyman

Mål
49 1-0 Alexis Bbakka
72 2-0 Alexis Bbakka

Kommentar

Första halvlek
Första delen av matchen är jämn där båda lagen känner lite på varandra och ingen riktigt får nått grepp. Vi har en del boll och kommer till några skapliga situationer men utan att träffa rätt. Åt andra hållet hotar Forward via kontringar och har även de några situationer som kunde blivit farliga.

En bit in i halvleken tar vi över initiativet med boll och skapar ett riktigt bra läge när André Jernberg får en passning mitt i straffområdet, men han får ingen bra träff och skottet blockeras, spelet vänder snabbt och Fredrik Enberg får sträcka ut rejält för att styra ut bollen till hörna.

Ju längre halvleken går desto mer styr vi matchen. Bästa läget får Alexis Bbakka efter ett inspel från höger men bollen styrs från liten vinkel i utsidan stolpen och ut.

Andra halvlek
I andra halvlek skruvar vi upp tempot direkt och tar då ett ganska tydligt grepp om tillställningen. Vi tar också ledningen när André Jernberg frispelar Alexis Bbakka som lobbar in bollen i mål via ribban. Efter målet har vi fortsatt ett visst övertag och bör utöka ledningen.

Istället är det ytterst nära en kvittering men Fredrik Enberg står igen för en fin räddning. Med ca 20 minuter kvar biter vi oss fast högt upp och ett fint anfall avslutas med att Alexis Bbakka serveras öppet mål av Micha Yanez Hernandez.

Efter 2-0 blir vi lite lägre i våra positioner och Forward får mer att säga till om. Båda lagen har sedan fina lägen att göra mål men slutresultat skrivs till 2-0.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så gör vi en ok första halvlek mot ett välorganiserat BK Forward. I andra höjer vi tempot och får utdelning på det. Trots att vi tappar lite i slutet av matchen så tycker jag ändå att vi gör en bra prestation mot ett BK Forward som utvecklat sitt spel från förra året.

Nu jobbar vi vidare och tar sikte mot nästa match.

Alla aktuella nyheter