U19: Jesper inför Huddinge IF

U19 har fått en bra inledning av säsongen med sju poäng av nio möjliga. Senast besegrade man BK Forward med 3-1.

Hemsidan har varit i kontakt med U19-lagets tränare Jesper Swedlund och ställt några frågor inför kommande helgs bortamatch mot Huddinge IF.

I söndags visade U19 vägen för a-laget genom att besegra BK Forward.
Hur skulle du vilja beskriva er insats?

Intrycket är lite blandat om jag ska vara ärlig. Vi gjorde en mycket bra första halvlek där vi stod högt i våra positioner och kunde vinna boll ett flertal gånger. Tyvärr lyckades vi inte att nyttja alla de lägen vi skapade inledningsvis. Trots att vi gjorde två mål borde vi ha gjort fler.

Vi drev upp ett högt tempo och släppte inte till ett enda skott under första halvlek och skapade ca 15 målchanser framåt. Vi var rörliga, noggranna och jobbade väldigt hårt i vårt försvarsspel.

Inför den andra halvleken pratade vi om att vi skulle trumma vidare men sedan gjorde vi tvärtom ute på planen. Vårt tempo blev långsammare, vi slarvade och gjorde bara det som duger. Det var fortsatt stabilt och kontrollerat men vi behöver göra det mycket bättre än så.

Summa summarum, första halvlek var väldigt bra m,edan vi är mindre nöjda med den andra halvleken.

Hur skiljde sig spelet i denna match jämfört med matchen mot Enskede?
Var det bara en tillfällighet att Forward vann varningskampen med 4-1?

Jag tycker egentligen inte att skillnaden är avsevärt stor. Vi inledde båda matcherna på ett bra sätt där vi drev upp tempot i både löpmeter och bollbehandling samtidigt som vi visade upp en tydlig aggressivitet i försvarsspelet.

I båda matcherna så faller en del av detta bort ju längre matchen går. Vi behöver jobba med att bibehålla den form vi visar upp i första halvlek.

Något som jag tycker skiljde sig ganska markant var att Enskede för dagen var ett tuffare motstånd än BK Forward.

Jag tycker nog att vi borde haft fler gula kort än vad vi fick faktiskt, men BK Forward skulle nog också kanske haft något mer.

Nye Noel Levi fick äran att inleda målskyttet redan i den 13:e matchminuten. Bekriv Noel lite mera utförligt.
Noel stod inte bara för ett mål, han assisterade också till 2-0 målet! Noel är en ”fin” fotbollsspelare med framförallt styrkor offensivt. Han har en väldigt fin teknik och en bra speluppfattning. Dessutom är han påhittig och väldigt rörlig i sitt offensiva spel.

Noel passar bra in som offensiv mittfältare och spelade för dagen som 10:a först, men fortsatte mot slutet av matchen som toppforward.

På vilket sätt skiljer sig U19-lagets träningsveckor från a-lagets när det gäller fokusområden och övningar?
Gör ni något för att underlätta för U19-spelare som ska träna med a-laget?

Träningsveckorna skiljer sig väl emellanåt utifrån lediga dagar men precis som i A-laget beror återhämtningsdagarna utifrån hur matchschemat ser ut. När det gäller fokusområden och övningar så är det inga markanta skillnader. Vi jobbar utifrån samma principer i många delar av spelet även om vi inte har samma spelsystem.

Det som kan komma att skilja mest är själva inlärningsprocessen. Vi har ett större tålamod med ungdomar och, ibland, en längre process för inlärning. De är ju i en utvecklingsfas. Även om samtliga lag, och individer, givetvis jobbar för att ständigt utvecklas så är det av högsta prioritet i U19 medan högsta prioritet för a-laget, i slutet av dagen, är att ta poäng.

Vi har spelare från U19 med på nästan varje träning med A-laget, i princip är det två varje dag men styrs ju också utifrån matchning och vilka dagar det bedrivs träning. Underlättningen som sker då är hur dessa spelare belastas, vi behöver anpassa veckan för de spelare som roterar för att dem ska få en bra återhämtning och träning.

Ni har bara släppt in tre mål på tre matcher. Är det frukten av ett bra eget försvarsarbete eller har det med motståndet att göra?
Jag vågar nog vara lite kaxig och säga att det är frukten av ett bra eget försvarsspel. Vi har mött tre olika lag, men ändå med en bra verksamhet och duktiga spelare samt tränare förstås.

Vi har en tydlig idé om hur, när och vad vi vill göra i vårt försvarsspel och känner oss väldigt trygga med det.

Nu väntar en bortamatch mot Huddinge IF. Ett målglatt lag, både framåt och bakåt, som bara förlorade med 1-3 borta mot Degerfors.
Vilka är dina funderingar inför denna match?

Det ska bli kul! Huddinge är ett lag som är en ny bekantskap för oss. Hittills har vi haft ganska okej koll på vad vi har mött för lag men Huddinge är ett blankt papper för mig.

Jag förväntar mig fortsatt bra matcher där vi kommer behöva fortsätta att utveckla vårt spel och göra bättre och bättre prestationer för att nå dit vi vill.

Egentligen är det inte så mycket att fundera över, vi ska jobba för att göra en riktigt bra prestation och vi vet vad som krävs för det.

Tränarna har ordet