En poäng mot Vasalund

(Uppdaterad 2019-05-02)

Onsdagens drabbning slutade 1-1 sedan hemmalaget tagit ledningen via en spelvändning redan i den 12:e minuten. CU:s kvittering lät vänta på sig men i den 61:a minuten sköt Erik Nilsson bollen i mål efter ett direktskott på Oscar Danielssons inspel.

Nu är det bara att ladda om inför söndagens hemmamatch mot IF Sylvia på Klasmossens IP

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
6. Erik Jernberg
7. André Jernberg
9. Alexis Bbakka
11. Bilos Yonakhir
15. Michel Yanez Hernandez
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
22. Oscar Danielsson

Ersättare
27. Tobias Johansson
2. Eric Forsberg
10. Claes Nyman
12. Joel Gustavsson
14. Erik Sachs
20. Jesper Karlsson
23. Lukas Rhöse

Byten
70 Bilos Yonakhir -> Joel Gustavsson
85 Michel Yanez Hernandez -> Lukas Rhöse

Varningar
Eric Jernberg

Mål
12 1-0 10. Eikin Bulut
61 1-1 18. Erik Nilsson

Kommentar

Första halvlek
Vi tog, ganska tidigt, ett spelmässigt övertag med stort bollinnehav och en fin tålmodighet i anfallsspelet. Samtidigt hade vi problem med deras kontringsspel när vi tappade boll och det gick riktigt fort åt andra hållet med många spelare som löpte i maxfart.

Efter dryga tio minuter lyfte Vasalund in en boll bakom vår backlinje. Fredrik Enberg kom ut och avvärjde men hemmalaget kunde nicka in returen från straffområdeslinjen.

Efter målet skruvades tempot upp i matchen. Vi fortsatte att ha mycket boll men skapade inget av värde. Vasalund fortsatte att vara giftiga i kontringsspelet och hotade flera gånger, främst via sin vänsterkant. Med lite tur och skicklighet lyckades vi ändå lösa de flesta situationerna.

Ju längre halvleken led desto mer hade vi bollen och högre upp. Vi kom också till några skapliga möjligheter men skärpan saknades i avsluten.

Andra halvlek
I andra halvlek var matchbilden densamma. Vi hade mycket boll högt upp, Vasalund försvarade sig bra och var sedan farliga i kontringarna.

Vi kvitterade efter ett fint anfall när Erik Nilsson avslutade på ett tillslag i straffområdet efter ett inspel av Oscar Danielsson. Efter målet fortsatte vi trycka på för ett ledningsmål men hade fortsatt svårt att hitta de riktigt vassa lägena.

Sammanfattning
Vi gjorde åter en stabil bortamatch mot ett snabbt och skickligt Vasalund. Vi hade ett stort spelövertag men det gick lite för långsamt för att kunna lösa upp deras tajta försvar.

Med tanke på målchanser som skapades kunde matchen ha slutat hur som helst. Vi gjorde många bra saker i den här matchen helt klart, samtidigt har vi fortfarande delar som vi måste utveckla både i vårt anfallsspel och försvarsspel.

Alla aktuella nyheter