Seger mot Sylvia

(Uppdaterad 2019-05-07)

En till synes bergfast 3-0 ledning, som indikerade seger, höll på att gå om intet när gästande Sylvia gjorde två mål i matchens slutskede. Nu blev det dock tre nya poäng och CU skuggar FC Linköping i serietoppen.

Lagets täta matchande fortsätter på onsdag då man ska till förre unitedtränaren Börje Anderssons trakter för att möta Jesper Karlssons moderklubb Åtorps IF. Det handlar om åttondelsfinal i DM.

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
6. Erik Jernberg
7. André Jernberg
9. Alexis Bbakka
12. Joel Gustavsson
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
22. Oscar Danielsson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
27. Tobias Johansson
2. Eric Forsberg
8. Linus Almqvist
10. Claes Nyman
14. Erik Sachs
20. Jesper Karlsson

Byten
57 Alexis Bbakka -> Claes Nyman
69 Erik Jernberg -> Jesper Karlsson
79 Erik Nilsson -> Linus Almqvist

Varningar
André Jernberg

Mål
10 1-0 Erik Jernberg
17 2-0 Joel Gustavsson
50 3-0 Timothy McNeil
89 3-1 Niklas Söderberg
90 3-2 Niklas Söderberg

Kommentar

Första halvlek
Vi tar ganska omgående tag i spelet och varierar ett tålmodigt anfallsspel med att spela in bakom Sylvias baklinje tidigt. Vi får snabbt utdelning när först Eric Jernberg skruvar in en frispark och vi bara några minuter senare utökar ledningen när Joel Gustavsson trycker in en retur.

Efter 2-0 så styr vi matchen på ett bra sätt och har flera möjligheter att utöka ledningen men utan att träffa rätt. Bakåt är vi ganska stabila och de chanser som Sylvia skapar är efter fasta situationer.

Andra halvlek
Vi fortsätter andra halvlek som den första och driver på matchen. Vi har några bra lägen att ta ledningen innan Timothy McNeil nickar in 3-0 efter en kort hörna.

Vi har ytterligare lägen att utöka samtidigt som vi är relativt täta bakåt, men vi lyckas inte göra några fler mål.

Istället blir det väldigt spännande i slutet när Sylvia gör 3-1 i 89:e minuten och i nästa anfall får en frispark som de också utnyttjar på bästa sätt. Efter andra reduceringen är det några stressiga minuter men vi reder ut det.

Sammanfattning
Att försöka sammanfatta matchen är lite speciellt, men i 87-88 minuter är vi bra, tålmodiga och variationsrika i anfallsspelet kombinerat med ett bra försvarsspel och mängder av skapade målchanser. De sista två minuterna plus tillägg är vi otroligt spretiga och ihåliga och det kunde straffat sig med ytterligare baklängesmål.

Vi har många bra delar att ta med från matchen, men vi måste också lära oss av våra misstag och inte sluta spela förrän matchen är avblåst.

Alla aktuella nyheter