CU straffat av Umeå

Så kom då säsongens första förlust och inte helt överraskande kom den mot Umeå FC, en motståndare som Carlstad United har haft stora svårigheter att besegra på bortaplan. Ett tidigt straffmål var det enda som registrerades i målprotokollet.

Med fyra förändringar i startelvan, jämfört med matchen mot Sylvia, kom CU igång så småningom efter en trevande inledning.

Eric Forsberg gjorde säsongspremiär i startelvan och färske A-lagsspelaren Samuel Palenius byttes in i den andra halvleken.

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
2. Eric Forsberg
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
8. Linus Almqvist
10. Claes Nyman
12. Joel Gustavsson
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
20. Jesper Karlsson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
27. Tobias Johansson
11. Samuel Palenius
14. Erik Sachs
21. Mohammed Lashkari
22. Oscar Danielsson

Byten
62 Linus Almqvist -> Oscar Danielsson
70 Joel Gustavsson -> Samuel Palenius
89 Jesper Karlsson -> Erik Sachs

Varningar
Jesper Karlsson (avstängd mot KBK)
Eric Forsberg

Mål
26 1-0 Isaac Boye Edegware (straff)

Kommentar

Första halvlek
Umeå inledde matchen klart bättre än oss. De var mycket aggressivare över hela banan och vann de flesta duellerna. De ick också ett visst spelövertag där de kom till en hel del inläggslägen när vi inte lyckades få press på bollhållaren.

Efter 15-20 minuter steppade vi upp något och matchbilden jämnades ut. Men då fick Umeå en korrekt dömd straff efter en tät situation i straffområdet och tog ledningen.

Vi hade sedan en del boll men hotade alldeles för lite och skapade väl egentligen bara ett avslut i straffområdet efter en hörna. I sista minuten av halvleken löpte Claes Nyman genom backlinjen. Han såg att målvakten stod långt ut och lobbade från 25 meter men bollen gick en bit utanför det öppna målet.

Andra halvlek
I andra halvlek tog vi över initiativet med större aggressivitet och ett något mer hotande spel. Detta till trots skapade vi inget större av värde. Vi hade en del bra situationer och inspel i deras straffområde men nådde aldrig riktigt hela vägen fram.

Vi tryckte på för en kvittering och lyfte upp många spelare, vilket öppnade ytor bakåt. Med nån minut kvar tappade vi bollen utanför eget straffområde och en Umeåspelare satte ett stenhård avslut i ribban, vi vände på spelet och bara några sekunder senare nickskarvade Eric Forsberg fram bollen till Claes Nyman som kom fri men avslutet gick utanför.

I sista minuten fick vi även en bra frisparksmöjlighet precis utanför straffområdet men bollen gick i muren och vi inkasserade vår första förlust för året.

Sammanfattning
En sammanfattning är att vi inte alls var bra första 20-30 minuterna. Vi tappade mycket boll, förlorade de flesta duellerna och hotade inte alls när vi hade bollen. Andra halvlek var klart bättre med större rörlighet och hot i vårt anfallsspel.

Sett till matchbilden borde vi nog ändå fått med oss en poäng hem, men det handlar om att göra mål och vi skapade alldeles för lite för att kunna vinna den här matchen.

Alla aktuella nyheter