Nyman frälste United

(Uppdaterad 2019-05-28)

Äntligen lyckades Carlstad United bryta trenden med poänglösa norrlandsresor genom att besegra Bodens BK med 1-0.

Den som räddade trepoängaren var CU:s reptilsnabbe djupledslöpare Claes Nyman som satte matchens enda mål i matchens 82:a minut.

Nu väntar övernattning i Luleå och en lång resa hem innan siktet ställs in på onsdagens drabbning borta mot Rynninge IK följt av söndagens toppmöte mot FC Linköping City på Tingvalla IP.

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
2. Eric Forsberg
4. Ludvig Gran
7. André Jernberg
12. Joel Gustavsson
15. Michel Yanez Hernandez
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
20. Jesper Karlsson
22. Oscar Danielsson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
27. Tobias Johansson
5. Jonas Olsson
8. Linus Almqvist
10. Claes Nyman
14. Erik Sachs
24. Samuel Palenius

Byten
67 12.Joel Gustavsson -> 10.Claes Nyman
73 23.Lukas Rhöse -> 8.Linus Almqvist
88 18.Erik Nilsson -> 14.Erik Sachs

Mål
82 0-1 Claes Nyman

Kommentar

Första halvlek
Vi mötte ett taggat Boden som hela matchen prioriterade att ligga lågt i försvarsspelet och göra det trångt för oss samtidigt som de ville satsa på snabba kontringar de gånger de vann bollen av oss.

I första halvlek försvarade de bra, det i samband med att vi spelade med för många tillslag gjorde att vi, trots ett stort bollinnehav, inte skapade mer än några halvchanser.

Åt andra hållet hade Boden några farliga kontringar som kunde ha gett utdelning.

Andra halvlek
I andra halvlek höjde vi bolltempot något och det hårda jobba Boden lade ner i sitt försvarsarbete i första halvlek började ta ut sin rätt. Vi hade ett än större bollinnehav då vi tryckte ner Boden långt i banan.

Vi började också hota i straffområdet och skapade några skapliga lägen.

Det dröjde dock till minut 81 innan vi fick utdelning. Och vilket mål sen. Claes Nyman drog till på volley från straffområdeslinjen och bollen gick via ribban och in.

Efter målet hade vi bra koll, vi tog det lugnt med bollen och spelade runt den inom laget. Vi hade också ett gyllena läge att punktera matchen men Linus Almqvist skott gick rakt på målvakten.

På stopptid tog vi en onödig frispark utanför eget straffrområde, bollen slogs in och styrdes ut till hörna. Hörnan blev sedan riktigt farlig men vi redde ut situationen och vann matchen.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så gjorde vi i stora delar av vårt spel en bra match, men vi är inte nöjda med hur vi jobbade med vårt genombrottsspel högt upp i banan. Ändå starkt att åka den långa resan och komma hem med tre poäng.

Alla aktuella nyheter