Förlust mot Rynninge

(Uppdaterad 2019-06-02)

Carlstad United förmådde inte få med sig några poäng från Örebro trots ett tidigt ledningsmål av Alexis Bbakka redan i den sjätte minuten, fint framspelad av Lukas Rhöse.

Alexis hade också en nick i stolpen men istället satte hemmalaget båda toppforward ett mål vardera och RIK tog därmed tre välbehövliga poäng i bottenstriden.

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
2. Eric Forsberg
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
7. André Jernberg
9. Alexis Bbakka
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
20. Jesper Karlsson
22. Oscar Danielsson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
27. Tobias Johansson
8. Linus Almqvist
10. Claes Nyman
12. Joel Gustavsson
14. Erik Sachs
15. Michel Yanez Hernandez
24. Samuel Palenius

Byten
50 Timothy McNeil -> Claes Nyman
66 Claes Nyman -> Joel Gustavsson
76 Lukas Rhöse -> Michel Yanez Hernandez

Varningar
André Jernberg

Mål
06 0-1 Alexis Bbakka
32 1-1 Anderson Ponciano
69 1-2 Tidjani Diawara

Kommentar

Första halvlek
Vi inleder matchen starkt, spelar på det sätt vi ville göra i den här matchen och tar också ledningen tidigt när Alexis BBakka frispelas av Lukas Rhöse.

Vi har efter målet fler bra möjligheter men sista lilla fattas för att utnyttja dem och utöka ledningen. Första 20 minuterna är vi bra och tar ett rejält grepp om matchen.

Efter det så är min känsla att vi blir lite bekväma och börjar spela svårare och mer ofokuserat. Rynninge tar sig då in i matchen och hotar med några kontringar efter slarvigt passningsspel av oss högt upp i banan.

De kvitterar också en stund före paus när vi är alldeles för tama i duellspelet och de kan sätta en retur.

Andra halvlek
I andra halvlek höjer vi upp det inledningsvis. Vi tvingas nästan direkt till ett byte efter att Timothy McNeil fått en smäll på foten som tog så illa att den svullnade upp. In kom Claes Nyman som bara minuten senare löper sig fri, rundar målvakten men får se sitt avslut ur lite vinkel räddas på mållinjen av en utespelare.

Dessvärre får Claes ett hugg i höften i samband med avslutet, försöker fortsätta men bara några minuter senare får vi byte ut honom.

Vi fortsätter ändå trycka på och är igen nära att ta ledningen när Alexis Bbakka nickar i insidan stolpen och en försvarare är först på returen. Istället för ledningsmål för oss så sticker Rynninge upp och gör 2-1 efter ett inlägg.

Efter målet försöker vi skapa tryck och kommer till några bra möjligheter i och utanför deras straffområde, men skapar inte mer än någon enstaka bra chans. Samtidigt hotar Rynninge vid flertalet tillfällen efter kontringar och är nära att göra 3-1.

Sammanfattning
Jag är otroligt besviken på hur vi genomför stora delar av matchen. Vi inleder bra och gör det vi ska men slutar sedan vara noggranna och tar för lätt på uppgiften. Vi höjer oss inledningsvis i andra halvlek men efter deras 2-1 så faller vi igen.

Att förlora matcher är en sak, det händer tyvärr, men det är aldrig ok att vi inte ger exakt allt vi har för att vinna. Ger vi inte 100% av vår förmåga och är fullt fokuserade under en match så vinner vi inte, så enkelt är det. Nu får vi samla ihop oss och höja oss till på söndag.

Alla aktuella nyheter