Tre poäng mot Sandviken

(uppdaterad 2019-06-11)

Efter två mål i den andra halvleken redde CU ut det hela och bärgade tre viktiga poäng.

Detta innebär att CU nu ligger på tredje plats i tabellen, men har hela fem respektive sex poäng upp till Umeå och Akropolis serietoppen.

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
2. Eric Forsberg
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
6. Erik Jernberg
7. André Jernberg
15. Michel Yanez Hernandez
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
20. Jesper Karlsson
22. Oscar Danielsson

Ersättare
27. Tobias Johansson
8. Linus Almqvist
12. Joel Gustavsson
14. Erik Sachs
24. Samuel Palenius

Byten
41 Erik Jernberg -> Joel Gustavsson
62 Jesper Karlsson -> Linus Almqvist
89 Timothy McNeil -> Erik Sachs

Varningar
Eric Forsberg (hans tredje)

Mål
47 0-1 Joel Gustavsson
64 0-2 André Jernberg
84 1-2 Leo Englund

Kommentar

Första halvlek
Matchen börjar med tidigt CU-initiativ där vi direkt tar tag i taktpinnen mot ett lågt och kompakt liggandes hemmalag. Ett stort inledande bollinnehav resulterar bl.a i två tidigt farliga lägen efter låga inspel från höger där Timothy McNeil sånär får tån på bollen framför mål.

Även Sandviken skapar en tidig farlig målchans efter ett lågt bolltapp på våran planhalva, dock även här resultatlöst.

Spelövertaget fortsätter sen igenom halvleken som karakteriseras av bollinnehav och tålmodigt anfallsspel från CU mot ett stundtals piggt kontrande Sandviken.

Andra halvlek
I halvtidspaus pratar vi om att fortsätta bedriva tålamod i vårt anfallsspel med små korrigeringar i genombrottsspelet för att öka frekvensen och hoten i sista tredjedelen.

Andra halvlek hinner inte bli många minuter gammal förrän vi sågar oss igenom och skapar en hörna som i sin tur leder fram till 1-0 Detta efter en välslagen serv från Erik Nilsson mot en påpasslig Joel Gustavsson på bakre ytan.

I den 63′ minuten utökas ledningen då André Jernberg drar på ett seglande drömskott från distans efter fint väggspel med nyss inbytte Linus Almqvist, veckans mål!

Matchen fortsätter därefter i liknande karaktär med bra kontroll och ett antal lägen för oss att stänga matchen. Istället för 3-0 leder dock en hörna för SIF i minut 83′ till reducering, varav de sista minuterna ger kraft och energi för det rödvästade hemmalaget att försöka forcera fram en kvittering. Så blir inte fallet, och vi försvarar oss bra tills det att slutsignalen ljuder med tre starka poäng med hem till Karlstad.

Sammanfattning
En i det stora hela stark prestation i en på förhand tuff bortamatch. Vi åker upp till Sandviken med en tydlig plan och genomför den matchen igenom på ett tålmodigt och vägvinnande sätt, starkt karakteriserat av en gemensam vilja att vinna matchen och skapa oss en härlig känsla inför vårsäsongens avslutande matcher.

Alla aktuella nyheter