David inför Nyköping(23/6)

Ett sent insläppt mål resulterade i bara en poäng senast. Nu väntar en bortamatch mot Nyköpings BIS.

Hemsidan har ställt några frågor till Carlstad Uniteds huvudtränare David Ekelund.

Tidigt ledningsmål är ingen garanti för seger. Det blev vi varse mot Team TG.
Hur väl stämde matchbilden, under den första halvleken, med vad ni hade tänkt er?

Det stämde väl helt ok, båda lagen ville driva ett eget anfallsspel och samtidigt störa motståndarna i deras speluppbyggnad, på lite olika sätt. Dessvärre når vi inte upp i nivå med vårt egna passningsspel men skapade ändå två-tre riktigt bra chanser förutom målet.

Vilka förändringar ville ni se inför den andra halvleken?
Vi pratade om att bli noggrannare med boll då vi hade en hel del bolltapp i första halvlek som kändes väldigt onödiga. Vi ville också stå upp bättre i duellspelet där vi kände att TG var hetare och då oftare vann andrabollarna. Bättre rörelse utan boll också, för att ge fler alternativ.

Fanns det chanser att göra ytterligare mål eller var det glest med målchanser i den andra halvleken?
I andra var det väl ytterst få målchanser åt båda håll. Vi skapar i stort sett ingenting och TG hotar främst på långa inkast och hörnor eller frisparkar.

Bästa sättet att råda bot på att hamna i press i matchens slutskede är att behålla bollen inom laget.
Var det det som fallerade med tanke på att Team TG lyckades få in en kvittering till slut?

Det var mycket som fallerade i matchen, vi når inte alls upp i den prestationsnivå vi ville och får inte igång vårt passningsspel under större delen av matchen. Jag tycker att vi blir spretiga sista 20 och släpper för enkelt till fasta situationer, där de är farliga, och tillslut kostade det.

Det känns som att ni är lite ”svajiga” i era insatser. Det kan väl inte bara vara motståndarna som gör att kvalitén på spelet varierar?
För att svara på frågan behöver vi nog bryta isär begreppet lite och titta på prestation ur olika synvinklar.

Om vi tar den spelmässiga prestationen så påverkas den av vad motståndarna gör, vilka ytor de söker, eller vilka ytor de försöker stänga ner. Men en stor del i den är ju vad vi stoppar in, så där är det spelmässiga faktorer som påverkar.

Om vi tittar på en annan del av prestationen, vår arbetsinsats i matcherna, så är ju den helt oberoende av motståndarna. I den här matchen var inte den spelmässiga prestationen tillräckligt bra, och vi når heller inte upp i den arbetsmässiga nivån vi vill ligga på, och då svajar insatsen under matchen. Vi behöver bli bättre på att fortsätta driva på matcherna, oavsett vad det står, för då kommer vi bli stabilare.

Vi har haft många matcher där vi varit stabila, men för många där vi svajat som du säger.

Hur är status i truppen, bara 15 spelare senast varav två målvakter. Kan du ge oss en uppdatering på spelarna som saknades?
Ja det har varit en bekymmersam vår på det sättet. Vi hade väl inte en spelare borta första fem-sex matcherna, men efter det har vi nog aldrig haft färre än två borta. Om vi tar dem individuellt så ser det ut såhär:

Bilos Yonakhir, skadade menisken borta mot Vasalund i omgång 5-6. Han opereras på måndag är det tänkt och går allt som det ska är det fyra veckors rehab efter det, så vi hoppas få in honom i träning när vi drar igång igen för hösten.

Eric Jernberg, fick kliva av mot Sandviken efter en smäll på foten. Han gick några dagar på kryckor men är på bättringsvägen. Dock har jag svårt att se att han ska vara tillbaka innan uppehållet.

Alexis Bbakka, kom hem från landslagslägret med Uganda med en skadad baksida. Han är igång och joggar igen och där stegrar vi träningen försiktigt så han får bygga upp sig ordentligt för att förhoppningsvis slippa problemen i framtiden. I dagsläget oklart när han är tillbaka, men vill det sig väl är han redo att spela någon match innan uppehållet, men annars tillbaka efter.

Eric Forsberg, var avstängd senast men är tillbaka igen.
Samuel Palenius, låg sjuk under hela förra veckan men är tillbaka i helgen
Jonas Olsson, även han insjuknade under förra veckan och har fått en ganska kraftig infektion vad det verkar, så tveksam även den här helgen tyvärr.

Men vi krigar på med de spelare vi har att tillgå, det finns inget annat än det.

Nu väntar en bortamatch mot Nyköpings BIS, ett lag i tufft läge som senast förlorade med hela 6-4 mot Rynninge.
Vad måste ni förbättra jämfört med matchen mot Team TG för att kunna vinna på söndag?

Vi måste driva på matchen från början och inte sluta förrän matchen är färdigspelad. Vi ska fokusera på vår egna prestation, det är så vi vinner matcher över tid.

Tränarna har ordet