Sent poängtapp i Örebro

Stärkta av cup-vinsten mot Rynninge skulle ett sargat Carlstad United, med endast 13 utespelare, gå in och plocka tre poäng mot BK Forward inför sommaruppehållet.

Tyvärr så återupprepades förloppet från lagets matcher under den senste dryga månaden.

CU dominerade spelet kraftigt i den första halvleken och ingen hade protesterat om matchen varit avgjord redan före halvtidsvilan. Ledningen stannade vid 2-1.

Även efter paus var det CU som höll i spelet men även nu misslyckades man med att förvalta alla målchanser som man skapade. Istället kunde Forward kvittera till 2-2 på tilläggstid.

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
2. Eric Forsberg
5. Jonas Olsson
8. Linus Almqvist
9. Alexis Bbakka
10. Claes Nyman
15. Michel Yanez Hernandez
18. Erik Nilsson
22. Oscar Danielsson
23. Lukas Rhöse
24. Samuel Palenius

Ersättare
27. Tobias Johansson
12. Joel Gustavsson
14. Erik Sachs
21. Mohammed Lashkari

Byten
79 Linus Almqvist -> Joel Gustavsson

Mål
13 0-1 Självmål
15 1-1 Josef Ibrahim(frispark)
43 1-2 Claes Nyman
93 2-2 Laurence Bell

Varning/Utvisning
Eric Forsberg
Erik Nilsson

Kommentar

Första halvlek
Vi tog tag i matchen ganska omgående och kom ofta in bakom Forwards backlinje. Vi skapade några skapliga lägen innan vi tog ledningen när ett inlägg från Oscar Danielsson styrdes in i eget mål av en försvarare.

Det dröjde dock inte länge förrän Forward kvitterade via en frispark direkt i mål. Vi fortsatte ändå trumma på och skapade några bra lägen innan Claes Nyman gav oss ledningen en stund före paus.

Andrahalvlek
Vi fortsatte att ligga bra i försvarsspelet och spela en snabb anfallsfotboll. Vi skapade också ett flertal riktigt vassa målchanser men avsluten gick utanför, på täckande försvarare eller så stod deras målvakt i vägen.

Mot slutet av halvleken lyfte Forward upp många spelare och gick hårt på inläggsspel. Vi hade bra koll på situationerna men i 93:e missade vi i en undanrensning. Bollen gick till en Forwardspelare som gick på avslut som täcktes av en av våra försvarare. Tyvärr gick bollen tillbaka till skytten som då kunde placera in bollen i ett öppet mål när Fredrik Enberg gått på första skottet.

Efter målet hade vi en supervass chans att återta ledningen när Claes Nyman fick bollen i fritt läge rakt framför mål, men inte heller den här gången lyckades vi sätta bollen.

Sammanfattning
Vi gjorde en, till stora delar, bra match. Vi var välorganiserade defensivt och släppte till få chanser. Offensivt var vi varierade med längre, metodiska bollinnehav och ett snabbare, rakare anfallsspel, och vi skapade ett stort antal riktigt vassa målchanser.

Trots detta blev det ändå 2-2 efter ett sent kvitteringsmål. I slutändan är det det som räknas, målen. Vi måste ta bättre vara på de målchanser vi skapar och ska definitivt vinna den här matchen sett till det. Men det gjorde vi inte, vilket vi så klart är långt från nöjda med, och vi behöver blir bättre att stänga matcherna tidigare.

Nu ska vi se till att använda uppehållet till att läka ihop truppen och träna på riktigt bra för att ge oss själva förutsättningar för en bra höstsäsong.

Alla aktuella nyheter