U19: Swedlund svarar

U19-laget har redan spelat tre omgångar efter sommaruppehållet och ska nu möta svårspelade IFK Haninge på bortaplan.

Hemsidan har ställt några frågor till U19-lagets tränare Jesper Swedlund om de senaste matcherna och vad som komma skall.

Efter en knapp månads speluppehåll har seriespelet dragit igång igen. Hur har era förberedelser inför hösten sett ut?
Vi drog igång rätt hårt från början faktiskt, vi behövde komma upp i nivå direkt då en träningsmatch mot Hertzöga BK (2-2) skulle bli vårt genrep innan vi tog emot Huddinge på hemmaplan.

Det har varit välbehövligt med ett uppehåll, men också skönt att dra igång igen.

Är det några förändringar i truppen?
Vi har två spelare som lämnat för lumpen i Lukas Langer och Liam Johansson. Vi kommer även snart att få två spelartapp i Melker Norén som ska ta flyttlasset norrut för att bli brandman samt Vidar Engström som ska studera i Göteborg.

Vi har även fyllt på truppen med nytillskott. Ali Jabir har anslutit efter några månaders frånvaro från fotbollen och är en spelare som infinner sig i backlinjen. Iyad Jarad är en central mittfältare som senast spelat i Skattkärrs IF. Det senaste tillskottet är en målvakt, Jonatan Fors, från Deje IK men som spenderat de senaste månaderna i Perugia. Samtliga födda 2001.

Vi har även några fler spelare hos oss just nu, så vi får se om det tillkommer fler inför/under hösten.

Ni inledde höstens spel med att förlora hemma mot åttondeplacerade Huddinge, ett lag som ni besegrade i våras. Hur såg den matchen ut och vad var det som avgjorde till Huddinges fördel?
I och med några spelartapp, och förändringar i truppen samt lite reflektioner under uppehållet så har vi approachat lite ny saker i vårt spel som vi måste ha tålamod med att anpassa oss till.

Huddinge kändes hungrigare och var mer skärpta än oss, i övrigt var det en ganska jämn match.

Sedan var det dags för bortamatch mot Karlslund och även här blev det en sämre poängskörd än i våras. Vad var det som gjorde att vårresultatet (seger med 4-3) förbyttes till 0-0 på Karlslund Arena?
I våras var det två lag som forcerade mycket framåt och hade var sin halvlek i matchen. Nu var det två lag som var något mer balanserade och kompakta i defensiven.

Även om det fanns målchanser åt båda hållen så kanske vi ska vara nöjda med att vi lyckas få med oss 1 poäng i matchen.

Rent prestationsmässigt var det ett steg i rätt riktning och det är främst det vi tittar på och utvärderar.

Efter ytterligare fyra dagar var det dags för derby mot FBK. Vilka förbättringar i ert spel ville du se inför denna match? Hur tyckte du att resultatet blev?
Vi ville framförallt få tydligare rollfördelning i vad vi vill åt i sista tredjedelen och hur vi vill komma till avslut. I matchen blev vi väldigt baktunga och det såg ut som att vi ville göra allting på egen hand framåt.

Samtidigt var FBK betydligt mer hungriga och kämpade både för varandra och tillsammans, något som vi behöver hitta tillbaka till efter en formsvacka om man nu får kalla det så. En helt rättvis och välförtjänt seger för ett duktig FBK i derbyt.

På söndag är det så dags för en av säsongens svåraste bortamatcher, serietvåan IFK Haninge. I våras blev det en hedrande förlust (0-1). Vad är det som gör Haninge så bra?
Ja, vårens möte var en riktigt bra prestation och match från båda lagen där Haninge lyckades dra längsta strået.

Haninge är ett bollskickligt lag som är väldigt tydliga i vad dem vill göra både offensivt och defensivt. Det toppat med en individuell skicklighet på många spelare gör att dem förtjänar att ligga i toppen. Dessutom har de en kompetent och duktig tränare som lyckas plocka fram just spetsegenskaperna hos spelarna samt att hålla ihop en tunnare trupp.

Vad kommer det att krävas av er för att ni ska få med er poäng denna gång?
Vi kommer behöva rikta vårt fokus till att jobba som ett lag, hitta tillbaka till våra grunder och ständigt vilja göra varandra bättre.

Sedan behöver det ju givetvis stämma i offensiven där vi ännu har svårt att komma till på det sättet vi önskar.

Tränarna har ordet